FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vatikan: Kalendar uskršnjih svečanosti ostaje bez promjena

RIM, 3. ožujka 2005. (Hina) - Kalendar proslava za Uskrs neće bitiizmijenjen, a papa Ivan Pavao II. odlučit će na koji će načinsudjelovati u obredima, rekao je u četvrtak šef ureda za tisak SveteStolice Joaquin Navarro Valls.
RIM, 3. ožujka 2005. (Hina) - Kalendar proslava za Uskrs neće biti izmijenjen, a papa Ivan Pavao II. odlučit će na koji će način sudjelovati u obredima, rekao je u četvrtak šef ureda za tisak Svete Stolice Joaquin Navarro Valls.

Na pitanje kada će se o tome odlučivati, Navarro Valls je rekao kako će "Papa po svome povratku u Vatikan donijeti te odluke".

Govoreći o nedjeljnom angelusu za nedjelju 6. ožujka, šef vatikanskog ureda za tisak je novinarima kazao

da će se, po svemu sudeći, "primijeniti ista shema od prošle nedjelje", ali da će to potvrditi u subotu kada bude sigurniji.

Prema riječima Navaro Vallsa, "o tome se razgovaralo i danas u bolnici Gemelli te se u razgovoru išlo prema preošlonedjeljnom rješenju". To znači da bi mons. Leonardo Sandri, zamjenik državnog tajnika Svete Stolice, mogao pročitati angelus na Trgu svetog Petra, a zatim bi se Papa pojavio na svome prozoru u bolnici Gemelli za pozdrav i blagoslov vjernicima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙