FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Sisku i Novskoj pronađena veća količina oružja

SISAK, 11. ožujka 2005. (Hina) - Po nalogu Županijskog suda u Siskupolicija je u pretragama šest obiteljskih kuća i stanova u Sisku iNovskoj pronašla više komada vatrenog oružja i eksplozivnih tvari.
SISAK, 11. ožujka 2005. (Hina) - Po nalogu Županijskog suda u Sisku policija je u pretragama šest obiteljskih kuća i stanova u Sisku i Novskoj pronašla više komada vatrenog oružja i eksplozivnih tvari.

Trojica počinitelja iz Siska i trajno nastanjen stranac na novljanskom području kazneno su prijavljeni za nedopušteno držanje oružja i eksplozivnih tvari, sa zahtjevom za pokretanje prekršajnog postupka zbog kršenja Zakona o oružju. Dvojica počinitelja iz Siska prekršajno su prijavljena zbog nepovlasna držanja oružja i eksplozivnih sredstava, priopćila je danas sisačko-moslavačka Policijska uprava na izvanrednoj konferenciji za novinstvo.

Policija je jučer, 10. ožujka, po sudskom nalogu pretražila tri obiteljske kuće u Sisku te kod četvorice vlasnika pronašla i oduzela više komada vatrenog oružja i eksplozivnih tvari. Kriminalističkom obradbom utvrđeno je da trajno nastanjen stranac na novljanskom području posjeduje oružje i minsko-eksplozivna sredstva. Policija je pretragom kod njih pronašla dvije automatske puške, dva vojna karabina sa zatvaračem, pušku ručne izradbe, pištolj, ručnu bombu, trenutačnu tromblonsku minu, cijev s tijelom zatvarača za ruski karabin, tri nabojnika, 500 grama baruta i više komada streljiva.

Zbog držanja ilegalnog oružja i minsko-eksplozivnih sredstava policija je prekršajno prijavila dvojicu počinitelja sa sisačkog područja u čijim je kućama pretragom pronađena i oduzeta kubura ručne izradbe, puška M-48, šest nabojnika i tromblonski nastavak za automatsku pušku te više komada raznog streljiva.

U prva dva mjeseca ove godine u PU je evidentirano 16 kažnjivih djela nedopuštena držanja oružja i eksplozivnih tvari za što je prijavljeno 15 osoba, te 91 prekršaj za koje je prijavljeno 53 počinitelja. U akciji povrata oružja i minsko-eksplozivnih sredstava od 1. siječnja 1996. do 31. prosinca 2002. građani s područja Županije dragovoljno su policiji predali 400 komada dugog oružja (automatske i jurišne puške, strojnice i puškostrojnice) te 335.002 komada minsko-eksplozivnih sredstava i raznog streljiva.

Kako je priopćeno, u PU je registrirano 11.378 vlasnika oružja, u čijem je posjedu 22.070 komada oružja, kojih je 21.836 registrirano na fizičke i 234 komada na pravne osobe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙