FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kina se nada povratku stabilnosti u Kirgistan

PEKING, 25. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Kina je u petak objavila da senada da če se što prije vratiti mir i stabilnost u Kirgistan gdje jeoporba imenovala privremenog predsjednika i premijera nakon rušenjavladajućeg režima.
PEKING, 25. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Kina je u petak objavila da se nada da če se što prije vratiti mir i stabilnost u Kirgistan gdje je oporba imenovala privremenog predsjednika i premijera nakon rušenja vladajućeg režima.

"Pratimo pozorno razvoj događaja u Kirgistanu i nadamo se brzoj stabilizaciji situacije u zemlji te uspostavi javnog reda i mira", izjavio je glasnogovornik kineskog ministarstva vanjskih poslova Liu Jianchao.

Peking, koji je do sada dobro surađivao sa svrgnutim predsjednikom Askarom Akajevim, već se priprema za suradnju s njegovim nasljednikom.

Turska također pozorno prati razvoj situacije u Kirgistanu. Objavila je da će poslati zrakoplov u Biškek kako bi evakuirala svoje državljane iz te zemlje, javlja agencija Anadolija.

Prema podacima turskog ministarstva vanjskih poslova, u Kirgistanu trenutačno ima oko 200 turskih državljana, uglavnom studenata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙