FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kirgistan: Premijer podnio ostavku, predsjednik Akajev napustio zemlju

BIŠKEK, 24. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Kirgistanski premijer NikolajTanajev podnio je ostavku, a predsjednik države Askar Akajev napustioje zemlju, izvijestio je u četvrtak u izravnom prijenosu programadržavne televizije jedan od čelnika oporbe Kurmanbek Bakijev.
BIŠKEK, 24. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Kirgistanski premijer Nikolaj Tanajev podnio je ostavku, a predsjednik države Askar Akajev napustio je zemlju, izvijestio je u četvrtak u izravnom prijenosu programa državne televizije jedan od čelnika oporbe Kurmanbek Bakijev.

"Askar Akajev više se ne nalazi na teritoriju naše zemlje, a premijer Nikolaj Tanajev podnio je ostavku"; rekao je Bakijev u izravnom tv-prijenosu.

Još uvijek nema službenih informacija o tome gdje se nalazi Akajev. Ruska agencija Interfax objavila je pozivajući se na svoje izvore kako je Akajev odletio u susjedni Kazahstan, nedaleko od Almatija.

Kirgistanski Vrhovni sud u četvrtak je donio jednoglasnu odluku prema kojoj odbija potvrditi novi parlament konstituiran nakon osporavanih parlamentarnih izbora održanih polovinom ožujka, izjavio je u četvrtak predsjednik Suda Kurmanbek Osmonov.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙