FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAD upozorava na uskrsnu opasnost u Indoneziji

DŽAKARTA, 24. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Američki građani uIndoneziji suočeni su s povećanom opasnošću od terorističkih napada zauskrsne blagdane, objavilo je u četvrtak američko veleposlanstvo uDžakarti.
DŽAKARTA, 24. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Američki građani u Indoneziji suočeni su s povećanom opasnošću od terorističkih napada za uskrsne blagdane, objavilo je u četvrtak američko veleposlanstvo u Džakarti.

Indonezija, najbrojnija muslimanska država na svijetu, već je doživjela nekoliko bombaških napada islamističkih gerilskih skupina, među njima i napad na Baliju 2002. kad je poginulo 202 ljudi te eksplozija u američkome hotelu i australskome veleposlanstvu u Džakarti.

"Američko veleposlanstvo podsjeća Amerikance da teroristička prijetnja u Indoneziji traje, a mogla bi se i povećati za uskrsne blagdane", kaže se u priopćenju veleposlanstva.

"Nedavna uhićenja terorista na Filipinima, među njima i indonezijskih pripadnika Jemaah Islamiah (JI) koji su ondje planirali izvesti terorističke napade", daje naslutiti postojanje slične prijetnje i u Indoneziji.

Gerilsku mrežu Jemaah Islamiah smatraju odgovornom za niz terorističkih napada u jugoistočnoj Aziji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙