FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Indonezija: nova podhrtavanja u tsunamijem pogođenom području

DŽAKARTA, 14. ožujka 2005. (Hina/DPA) - Jači potres u ponedjeljak jeujutro zatresao tsunamijem pogođenu indonezijsku provinciju Aceh, ariječ je o jednom od zadnjih podrhtavanja tla nakon tsunamija koji jeu prosincu prošle godine u tom području iza sebe ostavio više od 220tisuća poginulih ili nestalih.
DŽAKARTA, 14. ožujka 2005. (Hina/DPA) - Jači potres u ponedjeljak je ujutro zatresao tsunamijem pogođenu indonezijsku provinciju Aceh, a riječ je o jednom od zadnjih podrhtavanja tla nakon tsunamija koji je u prosincu prošle godine u tom području iza sebe ostavio više od 220 tisuća poginulih ili nestalih.

Zadnji potres, jačine 5,7 stupnjeva po Richterovoj ljestvici, pogodio je Banda Aceh, gavni grad provincije.

"Epicentar novog potresa je u Indijskom oceanu, 4,81 stupnjeva sjeverne širine i 95,07 stupnjeva istočne širine", izjavio je šef tamošnjeg ureda za Meteorologiju i Geofiziku Syahnan.

Tijekom zadnja tri dana, Banda Aceh potreslo je više sličnih potresa jačine između 5,0 i 5,7 Richterovih stupnjeva. Svi su se dogodili u Indijskoj oceanu, na području zapadne obale.

Syahnan tvrdi da nije prijavljena nikakva šteta od novog potresa, dodavši kako se očekuje da bi slični potresi mogli tu provinciju zatresti i u idućim tjednima.

Pozvao je stanovništvo da ne diže paniku, uvjeravajući ih da novi potresi neće uzrokovati novi tsunami.

Provincija Aceh, oko 1.750 kilometara sjeverozapadno od Džakarte, područje je koje je tsunami 26. prosinca najjače pogodio jer je bilo najbliže epicentru potresa jačine 9,0 po Richteru, koji je podigao ogromne valove i ubio više od 200 tisuća ljudi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙