FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Indonežani najranije ustaju

SINGAPUR-INDONEZIJA-ZANIMLJIVOSTIIndonežani najranije ustajuSINGAPUR, 6. ožujka 2005. (Hina/dpa) - Rezultati istraživanja naazijsko-pacifičkom području pokazali su da iz kreveta najranije ustajustanovnici Indonezije a najkasnije krevet napuštaju na Tajvanu,objavio je u nedjelju singapurski Sunday Times.
SINGAPUR, 6. ožujka 2005. (Hina/dpa) - Rezultati istraživanja na azijsko-pacifičkom području pokazali su da iz kreveta najranije ustaju stanovnici Indonezije a najkasnije krevet napuštaju na Tajvanu, objavio je u nedjelju singapurski Sunday Times.

Devedeset posto ispitanih Indonežana ustaje prije 7,00 sati dok više od 25 posto stanovnika Tajvana ostaje u krevetu i nakon 9,00 sati.

U krevetu najduže ostaju Australci i Novozelanđani; 24 posto Australaca ide u krevet do 22,00 sata dok je u to vrijeme na spavanje otišlo oko 19 posto Novozelanđana. Ukupno 31 posto Australaca i 28 posto Novozelanđana spava preko devet sati dnevno .

Kod Japanaca je situacija drugačija - njih 40 posto spava manje od šest sati dnevno.

Dr. Yeo Poh Teck, konzultant pri odjelu za poremećaje sna u bolnici Gleneagles u Singapuru kaže da uobičajena preporuka o osam sati sna dnevno ne mora biti točna.

"Slušajte svoje tijelo. Ako se nakon buđenja osjećate svježe i možete normalno funkcionirati tijekom dana tada ste se naspavali, bez obzira koliko ste sati proveli u krevetu", rekao je on.

U Singapuru skoro 50 posto ispitanika ide spavati nakon ponoći, a polovica od tih 50 posto to radi nakon 1,00 sat.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙