FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Indonezija najavila izgradnju prve nuklearne elektrane

DŽAKARTA, 23. veljače 2005. (Hina/dpa) - Indonezijske vlasti priopćilesu da bi prva indonezijska nuklearna elektrana trebala početi s radom2016. godine, te da bi trebala biti izgrađena na gusto naseljenomotoku Javi koji se nalazi u području podložnom čestim potresima.
DŽAKARTA, 23. veljače 2005. (Hina/dpa) - Indonezijske vlasti priopćile su da bi prva indonezijska nuklearna elektrana trebala početi s radom 2016. godine, te da bi trebala biti izgrađena na gusto naseljenom otoku Javi koji se nalazi u području podložnom čestim potresima.

Čelnik Indonezijske nacionalne atomske agencije Soedyartomo Soentono kazao je da će indonezijsko postrojenje biti izgrađeno na poluotoku Muria, u središnjem dijelu Jave, i da će imati snagu od 6.000 megawatta.

"Trenutačno Indonezija ima samo pet posto obnovljive energije dok nam za jačanje industrije trebaju dugoročni izvori energije. Zato je nuklearno postrojenje izuzetno potrebno", kazao je Soentono.

On je priznao da Indonezija raspolaže s velikim brojem potencijalnih energetskih resursa ali je dodao da pričuve opadaju dok potražnja za energijom raste.

Prema njegovim riječima, ekipa stručnjaka bi do 2006. godine trebala završiti sakupljanje podataka koji su potrebni prema zahtjevima Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA).

"Očekujemo da će taj proces za ulagače biti gotov do 2008. godine, radovi na nuklearnom postrojenju gotovi do 2010. godine i da će ono početi s radom 2016. godine", kazao je Soentono.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙