FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Petrinjskom ubojici 30 dana pritvora; pokopane žrtve ubojice

SISAK, 24. ožujka 2005. (Hina) - Istražni sudac Županijskog suda uSisku danas je trostrukom petrinjskom ubojici Vlastimiru Kihaliću(37), koji je 21. ožujka hitcima iz pištolja ubio suprugu ŽeljkuKihalić i njezine dvije prijateljice Vesnu Mokrović i Nadu Kušan,odredio pritvor od 30 dana, izvijestio je predsjednik Županijskog sudaDanko Kovač.
SISAK, 24. ožujka 2005. (Hina) - Istražni sudac Županijskog suda u Sisku danas je trostrukom petrinjskom ubojici Vlastimiru Kihaliću (37), koji je 21. ožujka hitcima iz pištolja ubio suprugu Željku Kihalić i njezine dvije prijateljice Vesnu Mokrović i Nadu Kušan, odredio pritvor od 30 dana, izvijestio je predsjednik Županijskog suda Danko Kovač.

Protiv Kihalića je otvoren i istražni postupak za počinjeno kažnjivo djelo teških ubojstava.

Kihalić se u istrazi brani šutnjom, iako je kad se dragovoljno predao u Policijskoj postaji 21. ožujka navečer, priznao da je počinio tri ubojstva i po izjavama odgovornih u sisačko-moslavačkoj Policijskoj upravi, izrazio žaljenje zbog počinnjenih zločina.

Željka Kihalić danas je pokopana na sisačkom groblju Viktorovcu, a uz članove njezine obitelji, rodbinu i prijatelje zadnjem ispraćaju bio je nazočan i zamjenik sisačko-moslavačkog župana Ivan Šantek.

Na petrinjskom groblju Presvetog Trojstva i groblju Svetog Petra u prigradskom selu Taborištu popodne su pak pokopane Vesna Marinković-Mokrović i Nada Kušan.

Na odvojenim oproštajima od žrtava ubojice na središnjem gradskom groblju Sv. Benedikta župnik za Petrinju i Hrastovicu velečasni Stjepan Ptiček predložio je da se svake godine na dan pogibije triju žena i majka u crkvi sv. Lovre služi misa zadušnica za njih i sve žrtve nasilja.

"Neka se njihova djeca nađu zajedno u molitvi s Isusom i njegovom Majkom Marijom, koji nam jedini mogu pomoći da se uzdignemo iznad zla i ljudskih slabosti i gradimo bolji svijet", rekao je petrinjsko-hrastovički župnik.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙