FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Lovas: obilježena obljetnica pokopa žrtava srpske agresije

LOVAS,21. ožujka(Hina) - Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća podnospomen-obilježja na mjestu masovne grobnice u Lovasu predstavniciopćinskih vlasti Lovasa i stradalničkih udruga iz toga mjesta uhrvatskom Podunavlju odali su počast žrtvama srpske agresije na Lovas1991.
LOVAS,21. ožujka(Hina) - Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća podno spomen-obilježja na mjestu masovne grobnice u Lovasu predstavnici općinskih vlasti Lovasa i stradalničkih udruga iz toga mjesta u hrvatskom Podunavlju odali su počast žrtvama srpske agresije na Lovas 1991.

Polaganje vijenaca i paljenje svijeća održano je u povodu sedme obljetnice pokopa 67 žrtava srpske agresije na Lovas, koje su pokopane 21. ožujka 1998. One su ekshumirane 1997. iz masovne grobnice i pojedinačkih grobnica otkrivenih na groblju u Lovasu.

Iz masovne grobnice ekshumirano je ukupno 68 žrtava, dok je deset žrtava ekshumirano iz pojedinačnih grobnica.

Načelnik općine Željko Cirba podsjetio je kako je u Domovinskom ratu živote izgubilo 86 mještana općine Lovas.

"U samom Lovasu ubijeno je ili poginulo 5,5 posto Hrvata koji su 1991. živjeli u tom selu", podsjetio je Cirba dodajući kako su na popisu zatočenih i nestalih još četiri osobe s područja općine Lovas.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙