FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jemenski sud oslobodio 11 osoba optužbe za terorizam

SANAA, 21. ožujka 2005. (Hina/dpa) - Jemenski sud u ponedjeljak jejedanaestoricu muškaraca oslobido optužbe za planiranje terorističkihnapada, ali je šestorici od njih dosudio kazne dvogodišnjeg zatvorazbog krivotvorenja dokumenata.
SANAA, 21. ožujka 2005. (Hina/dpa) - Jemenski sud u ponedjeljak je jedanaestoricu muškaraca oslobido optužbe za planiranje terorističkih napada, ali je šestorici od njih dosudio kazne dvogodišnjeg zatvora zbog krivotvorenja dokumenata.

Optužnica je tih 11 muškaraca u dobi od 24 do 35 godina teretila za formiranje oružane skupine i planiranje napada na ciljeve u Jemenu i izvan njega, za posjedovanje oružja i eksploziva i pokušaje pristupanja militantnim skupinama koje se bore protiv američkih snaga u Afganistanu i Iraku.

Sud nije uspio dokazati optužbe o planiranju napada, prenosi agencija dpa.

Jedna točka optužnice odnosila se na krivotvorenje dokumenata - putovnica i osobnih iskaznica, za što su osuđena šestorica na kazne dvogodišnjeg zatvora.

Jemen, siromašna zemlja Arapskog poluotoka, surađivala je antiterorističkom koalicijom predvođenom Sjedinjenim Državama kako bi opovrgnula optužbe da službi kao utočište militantima, javlja Reuters.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙