FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Sletzinger: Haaški sud postaje negativan čimbenik na Balkanu

WASHINGTON,9. ožujka(Hina) - Odluka tužiteljstva Haškog suda da u ovomtrenutku optuži kosovskog premijera Ramusha Haradinaja nije najbolja ijoš jedan je primjer da Haaški sud postaje negativan čimbenik naBalkanu jer podriva reformiste, izjavio je za Glas Amerike MartinSletzinger, direktor Odjela za istočnoeuropske studije pri CentruWoodrow Wilson u Washingtonu.
WASHINGTON,9. ožujka(Hina) - Odluka tužiteljstva Haškog suda da u ovom trenutku optuži kosovskog premijera Ramusha Haradinaja nije najbolja i još jedan je primjer da Haaški sud postaje negativan čimbenik na Balkanu jer podriva reformiste, izjavio je za Glas Amerike Martin Sletzinger, direktor Odjela za istočnoeuropske studije pri Centru Woodrow Wilson u Washingtonu.

Sletzinger smatra da će optužnica Haradinaja "pridonijeti stvaranju daleko složenije i neizvjesnije situaciju" na Kosovu i da će zakomplicirati početak pregovora o statusu Kosova. "Svakako je dobro što je Sud optužio Haradinaja, ali nisam siguran da je on prava osoba koju je u ovom trenutku trebalo optužiti, jer ima i drugih na listi Haškog suda", rekao je.

Sletzinger ocjenjuje kako i ova odluka pokazuje da Haški sud postaje negativan čimbenik na Balkanu. "Moram reći da Haaški sud postaje negativan faktor u nastojanjima međunarodne zajednice da očuva mir na Balkanu. Haaški sud ne samo da je beskoristan, već je i negativan jer podriva reformiste: u Srbiji predsjednika Borisa Tadića i njegove suradnike, u Hrvatskoj predsednika Stipu Mesića, a sada čak i na Kosovu", rekao je Sletzinger.

"Haaški sud bi trebao raditi na uspostavljanju mira i pomirenja, a ne podrivati ta nastojanja svojim konstantnim podizanjem optužnica, kao da će to promijeniti situaciju u Srbiji, Hrvatskoj ili na Kosovu", rekao je Sletzinger.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙