FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ruske nevladine organizacije traže da se Mashadovljevo tijelo preda obitelji

MOSKVA, 14. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Ruske organizacije za zaštituljudskih prava zatražile su u ponedjeljak od ruskih vlasti da tijeločečenskog pobunjeničkog vođe Aslana Mashadova predaju obitelji, štovlasti ne žele učiniti.
MOSKVA, 14. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Ruske organizacije za zaštitu ljudskih prava zatražile su u ponedjeljak od ruskih vlasti da tijelo čečenskog pobunjeničkog vođe Aslana Mashadova predaju obitelji, što vlasti ne žele učiniti.

"Držimo da je sramotno ne predati posmrtne ostatke obitelji radi pokopa", izjavile su tri nevladine organizacije u zajedničkom priopćenju koje su potpisali čelnici pokreta "Za ljudska prava".

"Podupiremo zahtjeve obitelji" Aslana Mashadova, dodaje se u tekstu.

Sin i žena čečenskog vođe poslali su prošlog tjedna pismo predsjednicima zapadnih država kako bi ovi natjerali ruskog predsjednika Vladimira Putina da im preda truplo Aslana Mashadova.

Moskva ne želi predati obitelji posmrtne ostatke pobunjeničkog vođe ističući kako je riječ o "međunarodnom teroristu" te se njegovo truplo, prema ruskom protuterorističkom zakonu, ne može predati rodbini, već se mora pokopati u tajnosti.

Aslan Mashadov ubijen je prošli utorak u posebnoj operaciji ruskih sigurnosnih služba u Tolstoj-jurtu, selu sjeverno od Groznog.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙