FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Beograd: Zamrznuti bankovni računi haških optuženika

BEOGRAD,24. ožujka 2005.(Hina) - Istražni sudac Specijalnog suda zaratne zločine u Beogradu u četvrtak je naredio bankarskim i drugimfinancijskim organizacijama privremeno zamrzavanje financijskihtransakcija s računa onih haških optuženika koji nisu dostupni sudskimorganima.
BEOGRAD,24. ožujka 2005.(Hina) - Istražni sudac Specijalnog suda za ratne zločine u Beogradu u četvrtak je naredio bankarskim i drugim financijskim organizacijama privremeno zamrzavanje financijskih transakcija s računa onih haških optuženika koji nisu dostupni sudskim organima.

Zamrznute su, kako se kaže u priopćenju Specijalnog tužiteljstva za ratne zločine, financijske transakcije s računa 13 optuženih koje Međunarodni kazneni sud u Den Haagu još traži od Srbije.

Nacionalni savjet za suradnju s Haaškim tribunalom u međuvremenu je pokrenuo i proceduru za donošenje zakona o zamrzavanju imovine optuženika koji su nedostupni sudu, s obzirom da je - kako je to prije nekoliko dana objasnio Rasim Ljajić, predsjednik Nacionalnog savjeta - za zamrzavanje imovine neophodno donijeti poseban zakon, dok se zamrzavanje financijskih transakcija može odrediti na temelju Zakona o kaznenom postupku.

Na popisu 13 osoba koje je Specijalno tužiteljstvo za ratne zločine dostavilo istražnom sucu nalaze se nekadašnji predsjednik "republike srpske krajine" Goran Hadžić, general Vojske Republike Srpske Zdravko Tolimir i zapovjednik Vojske RS Ratko Mladić.

Od poznatijih imena na popisu su i trojica policijskih i vojnih generala Sreten Lukić, Nebojša Pavković i Vlastimir Đorđević.

Na popisu haških bjegunaca nema imena Radovana Karadžića, s obzirom da njega, za razliku od generala Mladića, Haški sud ne traži od Srbije i Crne Gore već od Bosne i Hercegovine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙