FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HFP preuzeo imovinu Goričanke

ZAGREB, 16. ožujka 2005. (Hina) - Goričanka - modna konfekcija d.d. ustečaju predala je u utorak, 15. ožujka, Hrvatskom fondu zaprivatizaciju (HFP) u posjed nekretnine i pokretnine, a u prostoreGoričanke ušao je novi pravni subjekt, tvrtka Goričanka Nova, koja jeu vlasništvu HFP-a, izvijestila je danas stečajna upraviteljicaGoričanke Biserka Jakić.
ZAGREB, 16. ožujka 2005. (Hina) - Goričanka - modna konfekcija d.d. u stečaju predala je u utorak, 15. ožujka, Hrvatskom fondu za privatizaciju (HFP) u posjed nekretnine i pokretnine, a u prostore Goričanke ušao je novi pravni subjekt, tvrtka Goričanka Nova, koja je u vlasništvu HFP-a, izvijestila je danas stečajna upraviteljica Goričanke Biserka Jakić.

HFP je temeljem kupoprodajnog ugovora iz veljače ove godine kupio nekretnine - zemljište i zgrade, te pokretnine - strojeve, aparate, uređaje i alate Goričanke u stečaju, i to za tri milijuna eura te 600 tisuća kuna.

Stečajna upraviteljica ističe kako su u stečajnoj masi još ostale neprodane zalihe gotove robe knjigovodstvene vrijednosti od oko 1,5 milijuna kuna, a koje su prema zakonu vlasništvo stečajnog dužnika, odnosno Goričanke u stečaju.

Stoga je njena obveza bila izmjestitit te zalihe iz dosadašnje zgrade Goričanke te uskladištiti tu robu u odgovarajućem prostoru i osigurati njeno čuvanje do odluke skupštine vjerovnika.

No, navodi se u priopćenju stečajne upraviteljice, izmještanje neprodanih zaliha gotove robe pokušale su spriječiti radnice Goričanke, zbog čega je Jakić morala zatražiti zaštitu policije te intervenciju HFP-a. Prijevoz zaliha obavljen je nakon što je predstavnik HFP-a, odnosno direktor Goričanke Nove Slavko Gnand radnicima objasnio da ovog trenutka nema mandat za kupnju te robe.

Odluku o zalihama donosi skupština vjerovnika Goričanke u stečaju zbog određivanja konačne kupoprodajne cijene, jer se radi o robi koja je desortirana po modelima i veličini, obzirom da je Goričanka u protekla dva mjeseca obavljala stalnu skladišnu prodaju. Postoji mogućnost i da se ta roba proda natječajem ili 'permanentnom prodajom', navodi Jakić, ali na način i po cijeni koju odredi skupština vjerovnika, a među zainteresiranima tada može biti i Goričanka Nova.

Jakić navodi i kako je direktor Goričanke Nove Slavko Gnand izjavio da, u slučaju njihovog interesa za kupnju zaliha, ponuđena cijena ne bi iznosila više od 15 tisuća kuna.

"Kako je riječ o tek 10 posto ukupne knjigovodstvene vrijednosti zaliha, odluku o prodaji, po takvoj cijeni ne mogu donijeti kao stečajna upraviteljica, jer bih time oštetila stečajnog dužnika 'Goričanka u stečaju' i stečajne vjerovnike", zaključuje se u priopćenju Biserke Jakić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙