FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Idući tjedan međunarodna konferencija o hrvatskom tržištu nekretnina

ZAGREB, 17. ožujka 2005. (Hina) - Oko 300 sudionika iz Hrvatske iinozemstva sudjelovat će na Prvoj međunarodnoj konferenciji ohrvatskom tržištu nekretnina koja će se održati 22. i 23. ožujka uZagrebu.
ZAGREB, 17. ožujka 2005. (Hina) - Oko 300 sudionika iz Hrvatske i inozemstva sudjelovat će na Prvoj međunarodnoj konferenciji o hrvatskom tržištu nekretnina koja će se održati 22. i 23. ožujka u Zagrebu.

Na skupu će 44 predavača, od čega četvrtina stranih, izlagati o općem stanju na hrvatskom tržištu nekretnina, tržištu u srednjoj i istočnoj Europi, pravnoj regulaciji područja nekretnina, osiguranju, financiranju, privatizaciji i drugim temama, najavio je na današnjoj konferenciji za novinare jedan od organizatora, Vladimir Filipović iz tvrtke Filipović - poslovno savjetovanje.

Takve konferencije uobičajene su u svijetu, a primjerice u bivšim socijalističkim zemljama održavaju se već više od deset godina, rekao je Filipović. Godišnje konferencije važne su, po njegovim riječima, zbog utvrđivanja stanja na tržištu što je posebice važno za potencijalne investitore u sektor nekretnina.

Skup će otvoriti ministrica zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Marina Matulović Dropulić, a uz nju, na skupu će izlagati i zagrebačka gradonačelnica Vlasta Pavić, predsjednik Udruženja poslovanja nekretninama pri Hrvatskoj gospodarskoj komori Dubravko Ranilović, predsjednik Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) Damir Ostović te mnogi drugi ugledni strani i domaći predavači.

Dok se kod nas pod tržištem nekretnina najčešće podrazumijeva područje prodaje stanova i kuća privatnim osobama, u svijetu je riječ o velikoj industriji koja uključuje pet glavnih područja, a to su uredski prostori, logistički i industrijski centri, trgovački centri, turistički objekti i stambena naselja, kaže Filipović. O svakom tom sektoru postoji temeljita evidencija koja sudionicima na tržištu olakšava poslovanje, dok u Hrvatskoj takve evidencije nema.

Jedan od ciljeva konferencije, rekao je Filipović, upravo je početak sistematske obrade tržišta, radi lakšeg snalaženja na hrvatskom tržištu nekretnina.

Uz Filipovića, konferenciju su najavili i predstavnici drugih suorganizatora - Mark Gero (Američka trgovačka komora u Hrvatskoj), Damir Ostović (HFP) i Peter Hasslacher (Austrijski ured za vanjsku trgovinu).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙