FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HGK uručio uvjerenja posrednicima u prometu nekretninama

ZAGREB, 1. ožujka 2005. (Hina) - Predsjednik Hrvatske gospodarskekomore (HGK) Nadan Vidošević uručio je danas uvjerenja o položenomispitu polaznicima stručnog osposobljavanja posrednika u prometunekretninama.
ZAGREB, 1. ožujka 2005. (Hina) - Predsjednik Hrvatske gospodarske komore (HGK) Nadan Vidošević uručio je danas uvjerenja o položenom ispitu polaznicima stručnog osposobljavanja posrednika u prometu nekretninama.

Riječ je o programu koji organizira Udruženje poslovanja nekretninama pri HGK, a u dosadašnja dva njegova ciklusa od 70 polaznika ispit je položilo njih 18. Njima su danas uručena uvjerenja o stručnoj osposobljenosti za poslove posrednika u prometu nekretninama.

Edukacija u programu izvodi se u pet cjelina koje obuhvaćaju pravni okvir posredovanja u prometu nekretninama, poslovnu komunikaciju, marketing i prodaju nekretnina, financijsko poslovanje i poreze, arhitekturu i urbanizam te procjenu nekretnina i graditeljstvo.

Vidošević je istaknuo da ovakve akcije uspostavljaju sustav i uvode moral u gospodarsku djelatnost i izrazio nadu da će i predstavnici drugih gospodarskih područja slijediti primjer posrednika u prometu nekretninama.

Čelnici Udruženja poslovanja nekretnina istaknuli su potrebu donošenja zakona o obavljanju usluga posredovanja u prometu nekretninama, a dotada, kako je rekao predsjednik Udruženja Dubravko Ranilović, kao svojevrsna zamjena služe Pravila poslovanja i etički kodeks poslovanja posrednika u prometu nekretninama koje su potpisali svi članovi Udruženja.

Pomoćnica ministra gospodarstva, rada i poduzetništva Ema Culi izvijestila je da je prijedlog zakona o obavljanju usluga posredovanja u prometu nekretninama pred dovršenjem te da se očekuje njegovo skoro upućivanje u redovnu proceduru donošenja. Taj zakon će, kako je najavila, definirati pravila za obavljanje djelatnosti posredništva, ali i odrediti mjere za suzbijanje neregularne tržišne utakmice.

U Udruženju ističu da na hrvatskom tržištu posredovanja u prometu nekretninama sudjeluju ljudi različitih razina znanja i stručnosti, u znatnom dijelu bez potrebnih posebnih znanja te da u redovnim školskim programima nije predviđena mogućnost obrazovanja za poslove posrednika u prometu nekretninama, premda je praksa pokazala potrebu za dodatnim osposobljavanjem u vidu specijalističkih znanja. Stoga će nastaviti s edukacijom, čiji je treći ciklus započeo 24. veljače.

(Hina) xduk yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙