FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Forum mladih SDP-a primljen u ECOSY

ZAGREB, 24. ožujka 2005. (Hina) - Forum mladih SDP-a sudjelovao je na7. Kongresu ECOSY-a, podmladka Stranke europskih socijalista (PES)održanom od 17. do 20. ožujka u Lisabonu i primljen je u punopravnočlanstvo te asocijacije koja okuplja slične organizacije iz zemaljaEuropske unije, priopćeno je danas iz SDP-a.
ZAGREB, 24. ožujka 2005. (Hina) - Forum mladih SDP-a sudjelovao je na 7. Kongresu ECOSY-a, podmladka Stranke europskih socijalista (PES) održanom od 17. do 20. ožujka u Lisabonu i primljen je u punopravno članstvo te asocijacije koja okuplja slične organizacije iz zemalja Europske unije, priopćeno je danas iz SDP-a.

Odluka o primanju u punopravno članstvo donesena je tajnim glasovanjem pri čemu je Forum mladih SDP-a dobio jednoglasnu potporu 257 delegata iz 25 zemalja.

Na Kongresu je jednoglasno usvojena rezolucija kojom ECOSY snažno podržava plan aktivnosti za pristupanje Rumunjske, Bugarske i Hrvatske u EU te individualni pristup zemalja regije.

Na Kongresu su, osim Foruma mladih, u punopravno članstvo primljeni i predstavnici Bugarske i Rumunjske.

Sudionike Kongresa su pozdravili i portuglaski premijer Jose Socrates, predsjednik PES-a Poul Nyrup Rasmussen, te predsjednik Socijalističke internacionale Antonio Guterres. To je prva organizacija s EU predznakom u kojoj Hrvatska djeluje kao punopravni član, navodi se u priopćenju.

Dužnost predsjednika ECOSY-a slijedeće dvije godine obnašat će Giacomo Filiback iz Italije, dok će glavna tajnica biti Anja Sczypek iz Poljske.

Forum mladih u ECOSY Birou predstavljat će njegova međunarodna tajnica Tanja Vrbat, stoji u SDP-ovom priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙