FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bandić kandidat za nositelja SDP-ove izborne liste

ZAGREB, 12. ožujka 2005. (Hina) - Predsjednik zagrebačkog SDP-a MilanBandić bit će kandidat i za nositelja liste na idućim lokalnimizborima i za zagrebačkog gradonačelnika, odlučeno je jednoglasno upetak navečer na sjednici Gradskog odbora SDP-a.
ZAGREB, 12. ožujka 2005. (Hina) - Predsjednik zagrebačkog SDP-a Milan Bandić bit će kandidat i za nositelja liste na idućim lokalnim izborima i za zagrebačkog gradonačelnika, odlučeno je jednoglasno u petak navečer na sjednici Gradskog odbora SDP-a.

O tome je na konferenciji za novinare izvijestio predsjednik Gradskog odbora SDP-a Ivo Jelušić, najavivši da će na lokalne izbore SDP u Zagrebu izići s Hrvatskom seljačkom strankom (HSS) i Hrvatskom strankom umirovljenika (HSU).

Predsjednik zagrebačkog SDP-a Milan Bandić istaknuo je da njega na čelu liste žele i ti koalicijski partneri te da će se o pojedinostima suradnje s njima dogovoriti u dva kruga razgovora.

Izborna je kampanja već počela, a službeno počinje nakon raspisivanja izbora, što se, kako tvrdi Bandić, očekuje 7. travnja.

Upitan zašto SDP ne izlazi samostalno na izbore, odgovorio je da se ne boje konkurencije i kvalitetnih programa svojih partnera.

O sadašnjem partneru HNS-u Bandić nije želio puno govoriti, no rekao je kako ne mogu nikoga natjerati da ide sa SDP-om ako to ne želi i da obnova te koalicije SDP-u neće biti potrebna.

Upitan o mjestu na izbornoj listi zagrebačke gradonačelnice Vlaste Pavić, Bandić je rekao da je ona jedan od njegovih najbližih suradnika, članica Predsjedništva SDP-a i gradonačelnica te da će biti i primjereno pozicionirana, ne želeći reći što to točno znači. Ocijenio je da će lista biti puno kvalitetnija nego 2001.

Na novinarski upit o bespravnoj gradnji Bandić je odgovorio kako ga je ministrica zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Marina Matulović-Dropulić pozvala da se drži zakona, a da on njoj poručuje neka poštuje život.

Sjednici zagrebačkog SDP-a bilo je nazočno i vodstvo stranke s predsjednikom Ivicom Račanom na čelu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙