FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Indija uvodi sustav PDV-a od travnja

NEW DELHI, 24. ožujka 2005. (Hina/AP) - Većina indijskih država odprvog travnja prijeći će na sustav poreza na dodanu vrijednost (PDV),zamjenjujući tako različite sustave poreza na promet, najavio je učetvrtak indijski ministar financija P. Chidambaram.
NEW DELHI, 24. ožujka 2005. (Hina/AP) - Većina indijskih država od prvog travnja prijeći će na sustav poreza na dodanu vrijednost (PDV), zamjenjujući tako različite sustave poreza na promet, najavio je u četvrtak indijski ministar financija P. Chidambaram.

Primjena PDV-a odgađana je najmanje pet puta od 2001. jer su se neke savezne indijske države pribojavale da će imati manje poreznih prihoda po novom sustavu. Ministarstvo financija ponudilo je državama kompenzaciju bilo kakvog gubitka zbog prelaska na PDV.

Savezna vlada nastoji implementirati novi porezni sustav, ističući da bi to smanjilo izbjegavanje plaćanja poreza i uskladilo indijska porezna pravila s onima razvijenih država u svijetu.

Po riječima ministra, 21 od ukupno 38 indijskih država spremna je prijeći na PDV od početka travnja. Sjeverna Haryana već je uvela PDV.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙