FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Njemački poslodavci traže smanjenje poreza na dobit

BERLIN, 14. ožujka 2005. (Hina/Dpa) - Njemački poslovni čelnici tražerezanje korporativnog poreza i popuštanje striktnih zakona ootpuštanju radnika kako bi se stimulirao rast gospodarstva i smanjilarekordna nezaposlenost.
BERLIN, 14. ožujka 2005. (Hina/Dpa) - Njemački poslovni čelnici traže rezanje korporativnog poreza i popuštanje striktnih zakona o otpuštanju radnika kako bi se stimulirao rast gospodarstva i smanjila rekordna nezaposlenost.

Čelnik Federacije njemačkih poslodavaca Dieter Hundt rekao je da korporativne poreze koji sada iznose otprilike 39 posto treba spustiti za najmanje 10 postotnih bodova. "Vlada je trebala smanjiti potrošnju kako bi se mogla nosila s nižim proračunskim prihodima, a ne povećati ostale poreze i tako nadoknaditi gubitke", kazao je.

Ponovio je dugotrajne zahtjeve tvrtki da se ublaže strogi zakoni o otpuštanju radnika.

Njemačke kompanije tvrde da zaštita od otpuštanja povećava nezaposlenost jer se poduzetnici boje da neće moći smanjiti broj radnika u vrijeme recesije. Rezultat toga je da njemački radnici imaju milijune prekovremenih sati.

Sindikati argumentiraju da je zaštita od otkaza temeljno pravo u okviru socijalnog tržišnog gospodarstva.

Nezaposlenost u Njemačkoj trenutno iznosi rekordnih 12,6 posto, a bez posla je 5,2 milijuna ljudi. Očekuje se da će kancelar Gerhard Schroeder objaviti u četvrtak nove vladine poteze stimuliranja otvaranja radnih mjesta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙