FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rusija smanjuje porezno opterećenje kompanijama

MOSKVA, 14. ožujka 2005. (Hina/AP) - Ruski ministar financija AleksejKudrin izjavio je u ponedjeljak da će novi prijedlozi poreznih izmjenakoje je prošloga tjedna usvojila vlada smanjiti porezno opterećenjekompanijama za pet milijardi eura godišnje.
MOSKVA, 14. ožujka 2005. (Hina/AP) - Ruski ministar financija Aleksej Kudrin izjavio je u ponedjeljak da će novi prijedlozi poreznih izmjena koje je prošloga tjedna usvojila vlada smanjiti porezno opterećenje kompanijama za pet milijardi eura godišnje.

Prijedlozi, koji imaju za cilj pojednostaviti prikupljanje poreza na dodanu vrijednosti i ubrzati povrate poreza izvoznicima, ruski državni proračun stajat će 3,7 milijardi eura manje nego alternativni plan koji je bio predložio ruski premijer Mikhail Fradkov, a koji je predviđao rezanje stope PDV-a s 18 na 13 posto.

Porezne promjene također bi trebale kompanijama omogućiti otpis 10 posto troškova kupovine opreme na ime operativnih troškova, te tako smanjiti osnovicu za plaćanje poreza na dobit, rekao je Kudrin u intervjuu za dnevni list Kommersant.

Podjela u vladi između ruskih liberalnih ekonomista i Fradkova čini se da je izliječena prošloga petka, kada je Kudrin najavio sporazum o zadržavanju stope PDV-a na 18 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙