FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Biškek: Sukob prosvjednika i policije

ZAGREB, 24. ožujka 2005. (Hina) - Između prosvjednika koji tražeostavku kirgistanskog predsjednika Askara Akajeva s jedne strane injegovih pristaša i policije s druge, izbio je sukob, a prema izjavamasvjedoka čula se i pucnjava, javljaju agencije u četvrtak.
ZAGREB, 24. ožujka 2005. (Hina) - Između prosvjednika koji traže ostavku kirgistanskog predsjednika Askara Akajeva s jedne strane i njegovih pristaša i policije s druge, izbio je sukob, a prema izjavama svjedoka čula se i pucnjava, javljaju agencije u četvrtak.

Najmanje dvoje prosvjednika ozlijeđeno je u sukobu oporbe s pristašama predsjednika Askara Akajeva i policije za suzbijanje nereda pred sjedištem vlade u Biškeku, izvijestio je AFP.

Oporba tvrdi da su u njihove redove ubačeni "provokatori" kako bi se pokušali spriječiti prosvjedi protiv vlasti. Očevici tvrde da su civili naoružani palicama napali prosvjednike nakon čega su sukobi i počeli, da bi se na kraju umiješala i policija.

Prema najnovijim informacijama prosvjednici, njih oko 10.000 okupljenih na glavnom trgu Ala Too, kamenjem i palicama napadaju pripadnike specijalnih snaga i pokušavaju zauzeti zgradu vlade, prenosi Reuters.

Istodobno je iz vlade stigla vijest da je državni tajnik zadužen za ideologiju Osmonaukoun Ibraimov podnio ostavku. On je osudio ponašanje vlasti i optužio ih za korištenje sile i pokretanje "građanskog rata". Pozvao je vlast da sjedne za pregovarački stol s vođama oporbe te istaknuo da bi trebalo smijeniti cijelu vladu kao i guvernere južnih pokrajina. Prema njemu, to, a ne sila, je jedini način razriješenja krize. No, kako je rekao, njegov se glas nije htio čuti i stoga daje ostavku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙