FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Roditelji Terry Schiavo predali žalbu Vrhovnom sudu

WASHINGTON, 24. ožujka 2005. (Hina/dpa) - Roditelji Terry Schiavo, kojaje već 15 godina u komi, predali su u srijedu navečer hitnu žalbuVrhovnom sudu u posljednjem pokušaju da se njihovoj kćerki ponovoinstalira cjevčica za hranjenje i tako se održi na životu.
WASHINGTON, 24. ožujka 2005. (Hina/dpa) - Roditelji Terry Schiavo, koja je već 15 godina u komi, predali su u srijedu navečer hitnu žalbu Vrhovnom sudu u posljednjem pokušaju da se njihovoj kćerki ponovo instalira cjevčica za hranjenje i tako se održi na životu.

Pravosudni stručnjaci ocjenjuju da su šanse za to vrlo male jer je Vrhovni sud već u četiri navrata odbio zahtjeve obitelji.

Cjevčica za hranjenje je toj 41-godišnjoj ženi uklonjena u petak na zahtjev supruga i skrbnika Michela koji se na sudu godinama bori s Terrynim roditeljima da joj se dozvoli umrijeti. Pet dana nakon što više ne prima hranu, Terryno se stanje pogoršalo i, prema procjenama, mogla bi poživjeti još deset dana.

U međuvremenu su dužnosnici Floride objavili da će objaviti nove dokaze o zloporabi, nemaru i iskorištavanju Terry Schiavo kako bi njezin suprug izgubio skrbništvo koje bi potom pripalo državi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙