FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Montreal se priprema za ulogu svjetske prijestolnice knjige

MONTREAL, 24. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Montreal će 23. travnjaponijeti UNESCO-vu titulu "svjetske prijestolnice knjige", što jepovod brojnim aktivnostima vezanima uz promidžbu knjige i čitanja,objavili su u srijedu organizatori.
MONTREAL, 24. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Montreal će 23. travnja ponijeti UNESCO-vu titulu "svjetske prijestolnice knjige", što je povod brojnim aktivnostima vezanima uz promidžbu knjige i čitanja, objavili su u srijedu organizatori.

Organizatori do 22. travnja 2006. godine namjeravaju okupiti pučanstvo "oko knjige, čitanja i vrijednosti koje one prenose: užitka spoznaje, zadovoljstva bijega, potrebe za informiranjem, užitka otkrivanja i otvaranja svijetu", rekli su novinarima.

Knjigu će slaviti "svi i posvuda": od knjižnica do knjižara, preko škola, javnih trgova, velikih kulturnih manifestacija i okupljanja etničkih zajednica.

Cilj je proširiti naviku čitanja, posebice među mladima, ohrabriti književno stvaranje, poticati izdavaštvo i pridonijeti "uspostavi Montreala kao kulturne metropole međunarodna značaja".

Kao prirodni nastavak Dana knjige i autorskih prava koji se slavi 23. travnja, događaj je od 2001. redovito organiziran u Madridu, Aleksandriji, New Delhiju i Antwerpenu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙