FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nova knjiga Zvonka Makovića "Dimenzije slike"

ZAGREB, 4. ožujka 2005. (Hina) - Pjesnik i povjesničar umjetnostiZvonko Maković objavio je knjigu tesktova iz suvremene umjetnosti"Dimenzije slike".
ZAGREB, 4. ožujka 2005. (Hina) - Pjesnik i povjesničar umjetnosti Zvonko Maković objavio je knjigu tesktova iz suvremene umjetnosti "Dimenzije slike".

Ta knjiga čitateljima, kako napominje izdavač Meandar, jasno pokazuje razliku između kritike i kritizerstva, demonstrirajući tokove umjetničkih djela i pojava. Istodobno upozorava na specifične povijesne i društveno uvjetovane značenjske kontekste te redefinira pojam stvarnosti.

Zvonko Makovic (1947.) diplomirao je studij povijesti umjetnosti i komparativne književnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, gdje predaje na Odsjeku za povijest umjetnosti. Autor je mnogih tematskih izložaba, a bio je nacionalni izbornik na 49. venecijanskom bijenalu.

Objavio je više monografija, među kojima o Miroslavu Šuteju, Ljubi Ivančiću, Vilku Gecanu, Edi Murtiću i Juliju Kniferu, nekoliko knjiga eseja i više knjiga poezije. Nagrađen je za pjesnički opus "Goranovim vijencem" (2001). U početku godine postao je presjednikom Hrvatskog PEN-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙