FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatska potiče povratak izbjeglica u BiH

ORAŠJE/BRČKO, 23. ožujka 2005. (Hina) - Hrvatsko Ministarstvo mora,turizma, prometa i razvitka i Uprava za prognanike, povratnike iizbjeglice provodi program pomoći Vlade Republike Hrvatske za Hrvatekoji se iz Hrvatske vraćaju u BiH ili su raseljeni u BiH.
ORAŠJE/BRČKO, 23. ožujka 2005. (Hina) - Hrvatsko Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka i Uprava za prognanike, povratnike i izbjeglice provodi program pomoći Vlade Republike Hrvatske za Hrvate koji se iz Hrvatske vraćaju u BiH ili su raseljeni u BiH.

Za oko mjesec dana krenut će prvi paketi građevinskog materijala do kućnog praga povratnika. Program se provodi tri godine i ukupno je do sada dodijeljeno 1.350 građevinskih paketa. Ove godine planirana je podjela 850 paketa iz prošlogodišnjeg proračuna RH, od čega je u samo dva dana na području Posavske županije dodijeljeno 95 paketa.

Za područje Posavske županije planirano za ovu godinu 205 donacija. Postoje i određene zloporabe primljenog građevinskog materijala, pa će nove donacije biti uvjetovane nekim novim zaštitnim mehanizmima, a jedan od njih je i fazna podjela doniranog materijala.

Na području Posavske županije je oko 1.700 objekata za stanovanje devastirano tijekom posljednjeg rata. Iz hrvatskog ministarstva su najavili tužbe protiv svih onih koji nisu materijal uporabili sukladno potpisanom ugovoru,

Obnova se obavlja po principu- 30 metara četvornih za nositelja stanarskog prava, te po 10 metara četvornih za svakog člana domaćinstva, s time da se ne ide u donacije za objekte veće od 100 metara četvornih.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙