FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

VUPIK: 2004. dobit od 10 milijuna kuna

VUKOVAR,23. ožujka(HINA) - Vukovarski VUPIK, koji je u prošloj godiniostvario dobit u iznosu 10 milijuna kuna, u ovoj godini kreće uzahtjevan proces restrukturiranja i prilagodbe uoči privatizacije,rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare članova Uprave iNadzornog odbora VUPIK-a na kojoj su su predstavljeni rezultatiposlovanja u prošloj, te planovi za ovu godinu.
VUKOVAR,23. ožujka(HINA) - Vukovarski VUPIK, koji je u prošloj godini ostvario dobit u iznosu 10 milijuna kuna, u ovoj godini kreće u zahtjevan proces restrukturiranja i prilagodbe uoči privatizacije, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare članova Uprave i Nadzornog odbora VUPIK-a na kojoj su su predstavljeni rezultati poslovanja u prošloj, te planovi za ovu godinu.

Već ovoga proljeća iz sastava VUPIK-a trebale bi se izdvojiti tvrtke kćeri, AgroTovarnik i Luka Vukovar, rekao je predsjednik Nadzornog odbora Željko Cirba.

Luka Vukovar će nakon izdvajanja iz VUPIK-a prijeći u vlasništvo države, najavio je direktor Luke Tomislav Mihaljević.

Prošle je godine u vukovarskoj Luci pretovareno 290.000 tona raznog tereta, a ove je godine plan pretovara 450.000 tona.

Mihaljević je istaknuo kako je u Luci u prva tri mjeseca ove godine pretovareno čak 90.000 tona tereta, dok je u istom razdoblju u 2004. pretovarano 47.000 tona.

Predsjednik Uprave VUPIK-a Zoran Mudri istaknuo je da je pred završetkom izgradnja farme Jakubovac sa 400 krava. VUPIK je ove godine započeo i izgradnju farme krava Bobota, a uključio se i u talijansko-hrvatski program "3x1000" u okviru kojega bi se trebalo zasaditi 1.000 hektara voćnjaka, 1.000 hektara vinograda i uzgojiti 1.000 grla stoke, kazao je Mudri.

Istaknuo je kako je VUPIK u posljednjih sedam godina u svoj razvoj investirao 168 milijuna kuna, a u zadnje tri godine zaposleno je dvjestotinjak mladih zaposlenika.

"Cilj nam je podmladiti poduzeće jer je sadašnja prosječna starost zaposlenih čak 49 godina", rekao je Mudri.

Po njegovim riječima, oko 1.100 zaposlenih u VUPIK-u prima prosječnu neto plaću u iznosu 3.300 kuna.

Na pitanje novinara o pomoći države u restrukturiranju tvrtke, Zoran Mudri je odgovorio kako je "država VUPIK-u puno pomogla nakon povratka, kupovinom najsuvremenije mehanizacije i opreme".

Član Nadzornog odbora Philip Karaula rekao je kako "nitko ne može poreći da je država pomogla vukovarskom području, ali je i činjenica da je, možda i u većoj mjeri, država istodobno pomagala i područja koja nisu stradala u ratu".

"Država ovdje daje ali uvijek ponešto i uzme od nas", ocjenio je Karaula dodajući kako je "Vukovar ipak zaslužio puno više".

(HINA) xzdraz ybn/ydb

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙