FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Airbus i svemirski programi povećali profit EADS-a

MUENCHEN, 9. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Europski aeronautički div EADSpovećao je prošle godine dobit za 60 posto na 1,03 milijarde eurazahvaljujući dobroj prodaji Airbusa i profitabilnom poslovanjusvemirskih programa.
MUENCHEN, 9. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Europski aeronautički div EADS povećao je prošle godine dobit za 60 posto na 1,03 milijarde eura zahvaljujući dobroj prodaji Airbusa i profitabilnom poslovanju svemirskih programa.

Taj je rezultat nadmašio očekivanja konzorcija pa je ta skupina, koja je vlasnik 80 posto dionica europskog proizvođača zrakoplova Airbus i ima široke vojne interese u aeronautičkom sektoru, objavila da povećava svoje ciljeve za ovogodišnju operativnu dobit.

Ukupna prodaja grupe bila je u skladu s prognozama i dosegnula je 31,76 milijardi eura.

EADS je objavio da navedeni rast odražava poboljšane rezultate poslovanja svih odjela, izdvajajući kao nepovoljne faktore manje povoljan devizni tečaj i slabi dolar.

Grupa očekuje da će prodaja ove godine porasti za 3,9 posto na 33 milijarde eura zahvaljujući porastu prodaje vojne opreme za 10 posto. EADS također napominje da u 2005. namjerava isporučiti 350 do 360 komercijalnih zrakoplova tipa Airbus.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙