FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Podravka racionalizira poslovanje u Češkoj i Slovačkoj

ZAGREB/KOPRIVNICA, 16. ožujka 2005. (Hina)Prehrambena industrijaPodravka odlučila je objediniti poslovanje u Češkoj odnosno Slovačkoj,pa će tako uskoro u svakoj od tih zemalja imati po jedno poduzeće,umjesto dva.
ZAGREB/KOPRIVNICA, 16. ožujka 2005. (Hina)Prehrambena industrija Podravka odlučila je objediniti poslovanje u Češkoj odnosno Slovačkoj, pa će tako uskoro u svakoj od tih zemalja imati po jedno poduzeće, umjesto dva.

Podravka je preuzimanjem Lagrisa, koji ima proizvodne pogone u Češkoj i Slovačkoj, uz svoja trgovačka predstavništva u Pragu i Bratislavi, u obje te zemlje imala po dva poduzeća.

Stoga je zbog optimiziranja troškova odlučeno da će u Češkoj poslovati tvrtka Podravka - Lagris a.s. sa sjedištem u Luhačovicama, koja će objedinjavati sve Podravkine aktivnosti na tom tržištu, dok će se u Slovačkoj poduzeće Lagris Slovakia s.r.o. sa sjedištem u Zvolenu pripojiti poduzeću Podravka International s.r.o, sa sjedištem u Bratislavi.

Nakon optimiziranja proizvodnje Vegete na tržištu Europske unije, te kupnje 50-postotnog udjela u poduzeću Podravka International od partnera Cerere u Slovačkoj, ovo je još jedan korak prema učinkovitijem poslovanju na tržištima srednje Europe, navode iz Podravke.

Na tržištu srednje Europe (Češka, Slovačka, Mađarska) Podravka je u 2003. godini ostvarila ukupni prihod od prodaje 361,6 milijuna kuna, što je činilo 11,2 posto u ukupnom Podravkinom prihodu.

(Hina) xpp/xtp ydb

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙