FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Američki lanac supermarketa zatražio zaštitu od vjerovnika

JACKSONVILLE, 22. veljače 2005. (Hina/AP) - Američki lanac supermarketaWinn-Dixie Stores podnio je u utorak zahtjev za zaštitom od vjerovnikaza vrijeme reorganizacije svog poslovanja, manje od dva tjedna nakonobjave oštrog pada prihoda i rasta gubitaka za 2004.
JACKSONVILLE, 22. veljače 2005. (Hina/AP) - Američki lanac supermarketa Winn-Dixie Stores podnio je u utorak zahtjev za zaštitom od vjerovnika za vrijeme reorganizacije svog poslovanja, manje od dva tjedna nakon objave oštrog pada prihoda i rasta gubitaka za 2004.

Winn-Dixie, koji ima 23 podružnice diljem SAD-a, podnio je zahtjev američkom Sudu za stečajeve u državi New Yorku, suočen za žestoki pritiskom konkurencije, ponajviše Wal-Marta.

Kompanija iz Jacksonvilla također je osigurala 800 milijuna kreditne linije od Wachovia banke za pomoć u financiranju reorganizacije. Reorganizacijom kompanija želi poboljšati svoje poslovno i financijska djelovanje te ujedno smanjiti troškove poslovanja.

Winn-Dixie Stores je na 162. mjestu Fortuneove ljestvice 500 najvećih američkih kompanija. U prvih šest mjeseci svoje fiskalne godine ostvario je 5,41 milijardi dolara prihoda od prodaje te nego gubitak od 553 milijuna dolara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙