FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Povjerenstvo: imovinske kartice dužnosnika na internetu

ZAGREB, 2. ožujka 2005. (Hina) - Povjerenstvo za odlučivanje o sukobuinteresa danas je, na prvoj radnoj sjednici u novom sastavu, odlučilona svojim internetskim stranicama objaviti imovinske kartice svih1.147 državnih i lokalnih dužnosnika iz nadležnosti Povjerenstva.
ZAGREB, 2. ožujka 2005. (Hina) - Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa danas je, na prvoj radnoj sjednici u novom sastavu, odlučilo na svojim internetskim stranicama objaviti imovinske kartice svih 1.147 državnih i lokalnih dužnosnika iz nadležnosti Povjerenstva.

Imovinske kartice bit će objavljene bez adresa, registarskih tablica i drugih podataka koji bi mogli ugroziti sigurnost dužnosnika i njihove imovine, izvijestio je predsjednik Povjerenstva Josip Leko (SDP), na konferenciji za novinare nakon sjednice.

Leko je kazao da je Povjerenstvo do sada zaprimilo ukupno 65 podnesaka.

Njih 11 po stanju spisa ne zahtijeva daljnju istragu i bit će riješeni već na slijedećoj sjednici, u četvrtak.

Među preostalih 54 podnesaka, 15 je zahtjeva za mišljenjem Povjerenstva o tome je li neka situacija bila sukob interesa, a ostalo su prijave za sukob interesa.

Deset posto prijava je anonimno, a Povjerenstvo će prioritet dati dokumentiranim i potpisanim prijavama, kazao je Leko.

Izvijestio je da je članica Povjerenstva Marija Bajt (HDZ) tražila da se anonimna prijava protiv nje riješi već danas, no Povjerenstvo je, kaže Leko, prije svega željelo utvrditi načine na koje će raditi.

Zaključeno je, međutim, da će apsolutnu prednost imati rješavanje prijava protiv članova Povjerenstva, kako bi mu se omogućilo da nesmetano i neopterećeno radi.

Sjednice Povjerenstva bit će otvorene za javnost u dijelu u kojem se donose odluke, a istrage će, sukladno Zakonu o sprječavanju sukoba interesa, biti zatvorene, kazao je Leko.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙