FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zapatero na summitu Arapske lige brani savez civilizacija

ZAGREB, 22. ožujka 2005. (Hina) - Španjolski premijer Jose LuisZapatero brani u utorak u Alžiru na summitu Arapske lige svojprijedlog o savezu civilizacija i odbacuje tezu o postojanju generičkeveze između islama i terorizma, piše španjolski dnevnik El Mundo.
ZAGREB, 22. ožujka 2005. (Hina) - Španjolski premijer Jose Luis Zapatero brani u utorak u Alžiru na summitu Arapske lige svoj prijedlog o savezu civilizacija i odbacuje tezu o postojanju generičke veze između islama i terorizma, piše španjolski dnevnik El Mundo.

Na dvodnevnom sastanku na vrhu zemalja članica Arapske lige koji u utorak počinje u Alžiru, Zapatero obrazlaže svoju inicijativu koju je prvi put predstavio u rujnu 2004., pred Općom skupštinom UN-a.

Bilo bi pogrešno povjerovati u tezu o sudaru civilizacija kojom se pojedina društva, cijele zajednice, konkretne kulture ili religije sumnjiče za sudioništvo u terorizmu, kazao je Zapatero ranije ovoga mjeseca u Madridu na Konferenciji o demokraciji i terorizmu.

El Mundo prenosi da je glavni tajnik UN-a Kofi Annan, također gost summita Arapske lige u Alžiru, Zapaterovu incijativu ocijenio "obećavajućom".

Od dolaska na vlast nakon terorističkih napada u Madridu 11. ožujka 2004., koji se pripisuje militantima islamističkog terorizma, socijalist Zapatero nije se okrenuo od islama već upravo stao graditi mostove prema arapskome svijetu prvenstveno jačajući veze sa zemljama Magreba.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙