FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Annan se sastao s Abasom

RAMALLAH, 14. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Glavni tajnik UN-a Kofi Annanizjavio je u ponedjeljak u Ramallahu, nakon sastanka s palestinskimpredsjednikom Mahmudom Abasom, da međunarodna zajednica želi da seizraelsko-palestinski mirovni proces pomakne s mrtve točke.
RAMALLAH, 14. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Glavni tajnik UN-a Kofi Annan izjavio je u ponedjeljak u Ramallahu, nakon sastanka s palestinskim predsjednikom Mahmudom Abasom, da međunarodna zajednica želi da se izraelsko-palestinski mirovni proces pomakne s mrtve točke.

"Međunarodna zajednica odlučna je u želji da surađuje s dvije strane kako bi mirovni proces napredovao i proveo se mirovni plan", rekao je Annan na novinskoj konferenciji.

"Mislim da nam posljednji razvoj događaja pruža priliku za revitalizaciju mirovnog procesa i nadu da dan uspostave neovisne palestinske države nije daleko", dodao je.

Annan je s palestinskim predsjednikom razgovarao o planiranom izraelskom povlačenju iz pojasa Gaze, gospodarskoj obnovi palestinskih područja te skorašnjem prijenosu sigurnosti Palestincima u pet gradova na Zapadnoj obali.

Annan je u Ramallah stigao jordanskim helikopterom, nakon što se dan ranije u Jeruzalemu susreo s izraelskim premijerom Arielom Sharonom.

Riječ je o prvom Annanovu posjetu Bliskom istoku u posljednje četiri godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙