FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Annan nije odredio rok za povlačenje Sirije iz Libanona

NEW YORK, 25. veljače 2005. (Hina/AFP) - UN je u četvrtak navečerodbacio tvrdnje objavljene na televizijskom kanalu Al Arabiya premakojima je glavni tajnik te organizacije Kofi Annan zatražio da seSirija povuče iz Libanona do travnja te upozorio službeni Damask namjere Vijeća sigurnosti ako to ne učini.
NEW YORK, 25. veljače 2005. (Hina/AFP) - UN je u četvrtak navečer odbacio tvrdnje objavljene na televizijskom kanalu Al Arabiya prema kojima je glavni tajnik te organizacije Kofi Annan zatražio da se Sirija povuče iz Libanona do travnja te upozorio službeni Damask na mjere Vijeća sigurnosti ako to ne učini.

"Glavni tajnik nije nikada odredio da travanj bude rok za povlačenje sirijskih postrojbi iz Libanona i nije se izjasnio za sankcije ako do povlačenja ne dođe", kazao je glasnogovornik UN-a Fred Eckhard.

On je i novinarima pokazao dio teksta interviewa kojeg je Annan dao Al Arabiyi, a koji bi trebao biti objavljen u petak.

Prema tom izvatku, Annan je rekao da će u travnju trebati podnijeti izvješće Vijeću sigurnosti UN-a o situaciji vezanoj za sirijske postrojbe u Libanonu, "što god se dogodilo".

"Ako bude djelomičnog povlačenja, ja ću o tome izvijestiti. Ako dođe do potpunog povlačenja i o tome ću morati izvijestiti", kazao je u tom interviewu Annan.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙