FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Braniteljske udruge protiv odluke Općinskog vijeća Plaškog

ZAGREB, 22. ožujka 2005. (Hina) - Predsjednici udruga "Tigar" 90./91.,Specijalne policije i Prvoga hrvatskog redarstvenika izrazili sunezadovoljstvo i prosvjed jučerašnjom odlukom Općnskog vijeća Plaškogo preimenovanju ulica.
ZAGREB, 22. ožujka 2005. (Hina) - Predsjednici udruga "Tigar" 90./91., Specijalne policije i Prvoga hrvatskog redarstvenika izrazili su nezadovoljstvo i prosvjed jučerašnjom odlukom Općnskog vijeća Plaškog o preimenovanju ulica.

Predsjednik Udruge specijalne policije Željko Sačić rekao je na konferenciji za novinare da su zatečeni odlukom o preimenovanju ulica Josipa Jovića, Prve gardijske i 143. domobranske pukovnije. Imamo priliku vidjeti nepoštivanje temeljnih vrijednosti Ustava Republike Hrvatske i hrvatske države uopće, ocijenio je Sačić.

Kako je rekao, preimenovanje Ulice Josipa Jovića, a u povodu skore obljetnice njegove pogibije, može se smatrati i provokacijom. Istaknuo je da takve odluke, koje podsjećaju na odluke s početka devedesetih, mogu imati teške posljedice u međunacionalnim odnosima, te radikalizirati političku situaciju. Pozvao je stoga Vladu da iskoristi svoje ustavne ovlasti i intervenira na tu odluku Općinskog vijeća Plaškog.

Predsjednik Udruge Prvoga hrvatskog redarstvenika Zdravko Lončar rekao je da je riječ o lošem političkom potezu, te izrazio nezadovoljstvo nepoštivanjem žrtve Josipa Jovića. I on je pozvao Vladu da se očituje o toj odluci.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙