FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SDSS-ovac Gajica o preimenovanju ulica u Plaškom

ZAGREB,22. ožujka(Hina) - SDSS-ov saborski zastupnik Ratko Gajicaocijenio je danas da je odluka o promjeni imena ulica u Plaškomlegitimna, ali i najavio da će stranački vrh s SDSS-ovim vijećnicima uPlaškom razgovarati o mogućem povlačenju te odluke, koja se, smatra,ne smije donositi naprečac.
ZAGREB,22. ožujka(Hina) - SDSS-ov saborski zastupnik Ratko Gajica ocijenio je danas da je odluka o promjeni imena ulica u Plaškom legitimna, ali i najavio da će stranački vrh s SDSS-ovim vijećnicima u Plaškom razgovarati o mogućem povlačenju te odluke, koja se, smatra, ne smije donositi naprečac.

"Riječ je o razumnim ljudima, s kojima ćemo razgovarati i, uvjeren sam, doći do najboljeg rješenja", rekao je Gajica novinarima u Saboru.

SDSS-ova većina u Vijeću Općine Plaški jučer je, bez oporbe, uz ostale Ulicu Josipa Jovića preimenovala u Ulicu Ive Andrića, Prve gardijske brigade u Ulicu sv. Save, Saborčansku u Save Kosanovića, Ulica 143. domobranske pukovnije u Ulicu maršala Tita, a ulica Krbavskog boja od sada će se zvati Verski put.

Gajica je naglasio kako razumije motive koji su vijećnike u Plaškom naveli na donošenje takve odluke, ocijenivši da je riječ o "odgovoru na neprirodno mijenjanje imena ulica i naselja tijekom 90-ih".

Pojasnio je da misli na promjene kojima su iz imena ulica i naselja u potpunosti brisane oznake srpske tradicije, iako je, podsjeća, riječ o naseljima u kojima je srpsko stanovništvo u ogromnoj većini.

Podsjetio je da u, primjerice, Kistanju, s većinskim autohtonim srpskim stanovništvom, ulice i trgovi nose imena iz tradicije naseljenih Hrvata iz Janjeva.

"To je vrsta nasilja nad objektivnim povijesnim činjenicama, protivno volji domicilnog stanovništva, no to ne znači da na ploče s imenima ulica treba ići krampom", kazao je Gajica, koji odluku o promjeni imena ulica u Plaškom smatra preuranjenom.

"Srpska zajednica u Hrvatskoj ima puno važnije probleme, koje mora riješiti uz pomoć Vlade i drugih državnih institucija, te društva u cjelini", zaključio je Gajica.

(Hina) xibob ysšh

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙