FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kosovski dužnosnici pozitivno o Petersenovom izvješću UN-u

PRIŠTINA,25. veljače(Hina) - Dužnosnici kosovskih institucija i oporbana Kosovu ocijenili su u petak kako je jučerašnji govor civilnogaupravitelja UN-a na Kosovu Sorena Jessena-Petersena pred Vijećemsigurnosti UN-a o stanju na Kosovu ohrabrujući jer je u njemu jasnoprezentiran napredak koji je postignut na Kosovu.
PRIŠTINA,25. veljače(Hina) - Dužnosnici kosovskih institucija i oporba na Kosovu ocijenili su u petak kako je jučerašnji govor civilnoga upravitelja UN-a na Kosovu Sorena Jessena-Petersena pred Vijećem sigurnosti UN-a o stanju na Kosovu ohrabrujući jer je u njemu jasno prezentiran napredak koji je postignut na Kosovu.

Pozitivno ocijenivši Petersenovo izvješće, premijer Ramush Haradinaj je rekao je kako je ""važno da je izvješće o razvoju na Kosovu pozitivno primljeno" te da je "dobilo potporu".

Kosovski predsjednik Ibrahim Rugova tim je povodom ponovo istaknuo kako će "samo neovisnost omogućiti prosperitet za sve građane i europsku budućnost Kosova".

Sjednica Vijeća sigurnosti UN-a posvećena Kosovu izazvala je veliku pozornost kosovskih medija, a najtiražniji dnevnik na albanskome "Koha Ditore" u naslovu teksta o raspravi Vijeća sigurnosti citira riječi glavnog tajnika UN-a Kofija Annana da nijedan od osam standarda za Kosovo još uvijek nije ispunjen u potpunosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙