FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

ZAGREB, 22. ožujka 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti do 15,30sati.
ZAGREB, 22. ožujka 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti do 15,30 sati.

SISAK - Policijska uprava sisačko-moslavačka danas je na izvanrednoj konferenciji za novinstvo potvrdila da je trostruko ubojstvo supruge i njezinih dviju prijateljica u Petrinji jučer poslije podne i sinoć počinio 37-godišnji umirovljeni policajac iz Petrinje koji se sinoć nešto prije 20 sati predao u Policijsku postaju u Petrinji. Kao motiv ubojstava počinitelj je naveo narušene obiteljske odnose i suprugino pokretanje brakorazvodne parnice, te se u daljnjoj kriminalističkoj obradi branio šutnjom. Policija nije objavila identitet počinitelja, a prema prikupljenim saznanjima riječ je o 37-godišnjem umirovljenom policajcu Vlastimiru Kihaliću.

ZAGREB - Vlada treba povući zakon kojim kani urediti status velikih gradova, te predložiti novi i kvalitetniji, istaknuli su danas u Hrvatskom saboru klubovi zastupnika SDP-a i HSP-a. Oporba, konkretno IDS, pozdravlja Vladina uvjeravanja da je zakon korak naprijed u decentralizaciji, ali i traži da 'spuštanje' ovlasti prati i spuštanje novca sa državne na niže razine. Spomenuti zakon, oporba je 'iskoristila' kako bi vlast podsjetila na neispunjeno predizborno obećanje da će župane, gradonačelnike i načelnike građani birati izravno.

ZAGREB - Zajednica Udruga hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata HVIDR-a protiv je prijedloga saborskih klubova zastupnika IDS-a i SDP-a da se izjednače prava sudionika NOR-a i hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata. Predsjednik HVIDR-e Josip Đakić izjavio je na konferenciji za novinare da HVIDR-a uvažava antifašističke temelje zapisane i u hrvatskom Ustavu, ali isto tako ističe i da je poznata činjenica da su pod krinkom antifašizma nastali i ratni zločini koji nikada nisu sankcionirani. Naglasio je da će prijedlozi SDP i IDS-a naići na veliki otpor braniteljske populacije.

VRBOVEC - Predsjednik Koncerna Agrokor Ivica Todorić izjavio je danas u Vrbovcu da je preuzimanjem PIK-a Vrbovec i Belja Koncern Agrokor dobio snažna pojačanja zbog čega se očekuje da će Koncern u ovoj godini ostvariti 13,5 milijardi kuna ukupnih prihoda, a za iduću se planiraju prihodi viši od 15,5 milijardi kuna. Ustvrdio je da će na taj način Argokor postati vodeća regionalna kompanija u svim tranzicijskim zemljama. S tim će, dodao je, Agrokor imati snagu da ovaj dio hrvatskog gospodarstva restrukturira na kvalitetan način, da osigura nove tehnologije, novi razvoj i novo zapošljavanje.

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskog seljačkog saveza Darko Grivičić najavio je danas nove prosvjede poljoprivrednika ne ispuni li Vlada dogovor s nedavnog sastanka s predstavnicima 15 seljačkih udruga. Grivičić je naveo da je tada dogovoreno osnivanje četiriju povjerenstava u okviru kojih bi se počeli rješavati nagomilani problemi. Dodao je da pomaka nema, još nije počela isplata poticaja, a nije riješeno ni pitanje cijene poljoprivrednog zemljišta, kao ni prekomjernog uvoza poljoprivrednih proizvoda, pa se čini da je Vlada stala na stranu uvoznih lobya i trgovačkih lanaca. Najavio je da će Savez ako Vlada nešto ne poduzme nakon proljetne sjetve organizirati prosvjed.

ZAGREB/KARLOVAC - HDZ Karlovačke županije osudio je danas jučerašnju odluku Općinskog vijeća Plaški o preimenovanju ulica i trgova koji nose imena po hrvatskim brigadama, kulturnim i povijesnim velikanima. U ime Županijskog odbora HDZ-a karlovački župan Nedjeljko Strikić na konferenciji za novinare HDZ-a u Karlovcu posebno je napomenuo da je prošlo premalo vremena od Domovinskog rata u kojemu su mnogi stradali, u kojemu je bilo izrazitih materijalnih uništavanja, da bi se s time smjelo poigravati. Političku poruku koju su vijećnici SDSS-a uputili hrvatskoj javnosti preimenovanjem ulica u Plaškom oštro je danas osudio i Hrvatski istinski preporod.

ZAGREB - SDSS-ov saborski zastupnik Ratko Gajica ocijenio je danas da je odluka o promjeni imena ulica u Plaškom legitimna, ali i najavio da će stranački vrh s SDSS-ovim vijećnicima u Plaškom razgovarati o mogućem povlačenju te odluke, koja se, smatra, ne smije donositi naprečac. Gajica je naglasio kako razumije motive koji su vijećnike u Plaškom naveli na donošenje takve odluke, ocijenivši da je riječ o "odgovoru na neprirodno mijenjanje imena ulica i naselja tijekom 90-ih".

ZAGREB - Predsjednik Udruge radničkih sindikata Hrvatske (URSH) Boris Kunst izjavio je danas na konferenciji za novinare da Vlada "puštanjem lažnih balona u javnost" o nezakonitosti najavljenog štrajka liječnika želi zastrašiti liječnike i Hrvatski liječnički sindikat i osporiti im pravo na štrajk. Kunst smatra da je štrajk liječnika najavljen za 11. travnja zakonit i legitimni oblik borbe za prava koja su liječnici izborili u kolektivnim pregovorima, a koja je potpisao tadašnji ministar zdravstva Andrija Hebrang.

ZAGREB - Nije istina da su zaposleni u zdravstvu primili manje plaće za veljaču jer je umjesto Strukovnog kolektivnog ugovora za liječnike primijenjen Granski kolektivni ugovor za zdravstvo, već zbog manjeg broja radnih dana u veljači, ustvrdile su danas čelnice Samostalnog sindikata zdravstva i Strukovnog sindikata medicinskih sestara. Predsjednica Samostalnog sindikata zdravstva Spomenka Avberšek je time opovrgnula izjave predsjednika Hrvatskog liječničkog sindikata Ivice Babića koji je zbog neprimjene Strukovnog kolektivnog ugovora najavio organizaciju općeg štrajka liječnika za 11. travnja.

ZAGREB - Hrvatska je jedno od najzanimljivijih europskih tržišta nekretnina za koje vlada veliki interes, pogotovo za jadransku obalu; tu razvojnu šansu treba prihvatiti, ali i sačuvati prostor od devastacije te zaštititi naše tradicije i vrijednosti, istaknuto je prvog dana dvodnevne, prve godišnje međunarodne konferencije o hrvatskom tržištu nekretnina. Ravnatelj Zavoda za prostorno uređenje pri Ministarstvu zaštite okoliša i prostornog uređenja i graditeljstva Matija Salaj kazao je da se ne smije dogoditi da hrvatska obala postane nalik nekim mediteranskim turističkim regijama s nizovima apartmanskih naselja koja su u potpunosti ukinula vrijednost mediteranskih vizura.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙