FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: Poglavarstvo o poljoprivrednim projektima i preimenovanju škole

OSIJEK,17. ožujka 2005.(Hina) - Ove se godine za poljoprivredu injezine razvojne projekte za pokretanje gospodarskog ciklusa uOsječko-baranjskoj županiji iz županijskog proračuna predivđaizdvojiti 37 milijuna kuna, istaknuto je u Osijeku na današnjojsjednici Županijskog poglavarstva.
OSIJEK,17. ožujka 2005.(Hina) - Ove se godine za poljoprivredu i njezine razvojne projekte za pokretanje gospodarskog ciklusa u Osječko-baranjskoj županiji iz županijskog proračuna predivđa izdvojiti 37 milijuna kuna, istaknuto je u Osijeku na današnjoj sjednici Županijskog poglavarstva.

Iz proračuna će se, uz ostalo, s 500.000 kuna financirati izradba znanstvenih projekata kojima bi se primjenom znanstvenih spoznaja unaprijedila poljoprivredna proizvodnja, sa 600.000 kuna nabavit će se voćne sadnice, a 500.000 kuna bit će uloženo u kapitalne projekte natapanja.

Župan Krešimir Bubalo izrazio je uvjerenje da proračun za poljoprivredu i u idućoj godini može dosegnuti 60 milijuna kuna što, kako drži, jasno govori o želji županijskih vlasti da ojača poljoprivredu prije nego Hrvatska pristupi Europskoj uniji.

Poglavarstvo je prihvatilo preporuku Osnovne škole "Beli Manastir" da se naziv ustanove preimenuje u Osnovnu školu "Dr. Franje Tuđmana", čime se želi obilježiti važnost njegova posjeta tomu gradu 2. lipnja 1997., na završetku mirne reintegracije, budući da je taj nadnevak proglašen i Danom županije.

Kako je istaknuto u raspravi, ime prvoga hrvatskog predsjednika trenutačno ne nosi nijedna škola u Županiji, iako je to belomanastirska škola predložila još 2002., ali je tadašnja županijska vlast odbila. Taj je prijedlog, osim grada Belog Manastira, poduprla i obitelj pokojnoga hrvatskog predsjednika.

(Hina) xivuc yvkn

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙