FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HIP osudio preimenovanje ulica u Plaškom

ZAGREB, 22. ožujka 2005. (Hina) - Hrvatski istinski preporod (HIP)oštro osuđuje političku poruku koju su vijećnici Samostalne srpskedemokratske stranke (SDSS) uputili hrvatskoj javnosti preimenovanjemulica u Plaškom, priopćeno je danas iz HIP-a.
ZAGREB, 22. ožujka 2005. (Hina) - Hrvatski istinski preporod (HIP) oštro osuđuje političku poruku koju su vijećnici Samostalne srpske demokratske stranke (SDSS) uputili hrvatskoj javnosti preimenovanjem ulica u Plaškom, priopćeno je danas iz HIP-a.

Ukidanjem naziva ulica po hrvatskim velikanima, Josipu Joviću i postrojbama koje su oslobodile Plaški i Hrvatsku negiraju se vrijednosti i žrtve na kojima je stvorena samostalna i suverena Hrvatska. Davanjem novih naziva ulicama u Plaškom kojima se veliča bivša Jugoslavija, komunizam i maršal Tito, retrogradna je politika pozivanja na prošla vremena i politiku koja je poražena u Domovinskom ratu i koju je osudio sav demokratski svijet, ističe u priopćenju HIP.

Najnovija poruka SDSS-a i njihovih partnera samo je manifestacija politike onih snaga koje su se nedavno oglasile i formiranjem "vlade republike srpske krajine". Takve su pojave nažalost samo posljedica Mesić-Račan-Sanaderove politike pristajanja na haaške optužnice o Domovinskom ratu i "Oluji" kao zločinačkom poduhvatu, navodi HIP.

Odluke iz Plaškog samo su upozorenje kako takva državna politika vodi ponovno u kaos i destrukciju, stoji u priopćenju HIP-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙