FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Japa: U petak se otvara EXPO 2005

ZAGREB, 22. ožujka 2005. (Hina) - Svjetska izložba, prva u 21.stoljeću, otvara se 25. ožujka u Japanu pod nazivom "Jump intoexcitement", priopćio je u utorak Ured Croatia Expo 2005 priMinistarstvu vanjskih poslova.
ZAGREB, 22. ožujka 2005. (Hina) - Svjetska izložba, prva u 21. stoljeću, otvara se 25. ožujka u Japanu pod nazivom "Jump into excitement", priopćio je u utorak Ured Croatia Expo 2005 pri Ministarstvu vanjskih poslova.

Na najvećem od japanskih otoka, Honshu, u pokrajini Aichi, na 173 hektara prekrasne šume prostiru se paviljoni 121 zemalja iz cijelog svijeta, kao i specijalizirani paviljoni organizatora, japanskih pokrajina i velikih japanskih kompanija, doznaje se iz priopćenja.

Tijekom šest mjeseci trajanja ove jedinstvene izložbe očekuje se da će više od 15 milijuna ljudi prošetati atraktivnim prostorima EXPO 2005.

Tema izložbe "Mudrost prirode" korespondira s Hrvatskom kao zemljom koju su japanski obožavatelji nazvali "europskim nacionalnim parkom", tako da je već sada, prije početka Svjetske izložbe, hrvatski paviljon u centru pažnje organizatora u Japanu, ističe se u priopćenju.

Koncepcija hrvatskog paviljona zasnovana je na ideji, planu i metafori solane, a inicijalnu temu - "Kap vode" - koju je kao projektni zadatak postavio Hrvatski nacionalni odbor za EXPO 2005, autori su kulturološki nadogradili u "Kap vode-zrno soli", s obzirom na prepoznatljivu specifičnost hrvatskog krajolika i povijesti solane.

Sve dodatne informacije o Svetskoj izložbi i sudjelovanju Hrvatske mogu se naći na web stranici www.croatiaexpo2005.hr.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙