FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Američki parlamentarac traži ekonomske sankcije protiv Japana

WASHINGTON, 4. ožujka 2005. (Hina/Dpa) - Američki kongresmen JerryMoran izjavio je da će tražiti uvođenje ekonomskih sankcija Japanu akota zemlja ne otvori svoje granice za američku govedinu čiji je uvozzabranila nakon pojave prvog slučaja kravljeg ludila u SAD-u uprosincu 2003.
WASHINGTON, 4. ožujka 2005. (Hina/Dpa) - Američki kongresmen Jerry Moran izjavio je da će tražiti uvođenje ekonomskih sankcija Japanu ako ta zemlja ne otvori svoje granice za američku govedinu čiji je uvoz zabranila nakon pojave prvog slučaja kravljeg ludila u SAD-u u prosincu 2003.

Otada su Sjedinjene Države, kako je kazao Moran, agresivno krenule u zaštitu ljudi i životinja kako bi osigurale da govedina američkih proizvođača bude sigurna. Potkraj listopada prošle godine dvije su zemlje postigle dogovor po kojem Japan treba ponovno otvoriti granice uvozu govedine iz SAD-a.

Republikanac Moran predstavio je prijedlog zakona, kazavši da su SAD ispunile svoje obveze iz toga sporazuma, no da Japan "nastavlja odgađati uvoz govedine iz SAD-a na temelju čimbenika koji nisu opravdani znanstvenim ni razlozima sigurnosti potrošača".

Moran je kazao da je "američka govedina među najsigurnijima u svijetu". "Gubitak pristupa vrijednim prodajnim tržištima ima brojne negativne posljedice za poljoprivrednu zajednicu", kazao je američki parlamentarac, dodavši da je američka poljoprivredna industrija zbog japanskih poteza izgubila 1,7 milijardi dolara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙