FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Orco Group predstavio detalje svoje ponude za Sunčani Hvar

ZAGREB, 22. ožujka 2005. (Hina) - Luksemburška grupacija Orco PropertyGroup predstavila je danas u Zagrebu detalje svoje obvezujuće ponudeza osnivanje javno-privatnog partnerstva u turističkoj tvrtki SunčaniHvar, za koju planiraju ukupno ulaganje u idućih pet godina od 600milijuna kuna.
ZAGREB, 22. ožujka 2005. (Hina) - Luksemburška grupacija Orco Property Group predstavila je danas u Zagrebu detalje svoje obvezujuće ponude za osnivanje javno-privatnog partnerstva u turističkoj tvrtki Sunčani Hvar, za koju planiraju ukupno ulaganje u idućih pet godina od 600 milijuna kuna.

Ulaganje u Sunčani Hvar Orco bi realizirao kroz dvije faze - u prvoj bi odmah po potpisivanju ugovora s Hrvatskim fondom za privatizaciju (HFP) uložili 200 milijuna kuna vlastitih sredstava u dokapitalizaciju.

Na novinarski upit zbog čega Orco u svojoj ponudi nije imao bankovno već samo korporativno jamstvo za taj iznos, predsjednik i kontrolni dioničar Orco Property Group Jean Francois Ott je kazao kako je zbog dužine procesa privatizacije Sunčanog Hvara bilo jednostavnije dostaviti korporativno jamstvo.

Orco Property Group ima ta sredstva i spreman je u roku od 30 dana od potpisivanja ugovora isplatiti ih, ustvrdio je Ott.

Ponudu je predstavio član Izvršnog odbora Orco Property Group Zoran Lazukić, koji je, među ostalim, kazao kako taj ponuditelj nikada nije bio protiv javnog objavljivanja obiju obvezujućih ponuda za Sunčani Hvar te kako smatra da im je glavna prednost pred konkurentom (investicijski fond Quaestus Private Equity Partneri) iskustvo u hotelskom businessu.

Uz dokapitalizaciju, Orco Property Group u prvoj fazi, odnosno u prve tri godine, planira uložiti još 200 milijuna kuna iz kredita, i to u obnovu svih nekretnina Sunčanog Hvara i povećanje njihovog standarda, izgradnju wellness centra, obnovu klubova te gradnju luksuznih vila u svrhu produljenja turističke sezone.

U drugoj bi se fazi u daljnju dokapitalizaciju uložilo još 100 milijuna kuna vlastitih sredstava te 100 milijuna kuna kredita za podizanje razine ostalih sadržaja otoka Hvara, poput sufinanciranja izgradnje zračne luke, marine, golf terena i sl., kazao je Lazukić.

To bi, prema njegovim riječima, trebalo rezultirati povećanjem zauzetosti kapaciteta sa 50 posto u 2006. na 69 posto u 2012. godini, povećanjem cijena noćenja sa 431 na 922 kune, te godišnjim rastom ukupnih prihoda za 21,5 posto.

Najviši predstavnici Orco Property Group danas su se sastali i s potpredsjednikom hrvatske Vlade te predsjednikom Upravnog odbora HFP-a Damirom Polančecom, rekao je Ott te dodao da je siguran da će odluka Fonda biti donešena krajem idućeg tjedna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙