FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za utorak, 22. ožujka

ZAGREB, 22. ožujka 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iinformacije za utorak, 22. ožujka.
ZAGREB, 22. ožujka 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje i informacije za utorak, 22. ožujka.

VRBOVEC - Koncern Agrokor, koji je nedavno preuzeo PIK Vrbovec, na konferenciji za novinare iznijet će planove za razvoj vrbovečke mesne industrije. Agrokor je kupio 99,76 posto dionica PIK-a Vrbovec za milijun kuna te prihvatio zadržati sve zaposlenike u roku od 3 godine. Predviđena je i investicija od 60 milijuna kuna tijekom četiri godine od potpisivanja kupoprodajnog ugovora kao i obveza namirenja obveza PIK-a Vrbovec prema državnim vjerovnicima u iznosu do 40 milijuna kuna. Predviđen je i otpis ostatka obveza kao i prihvaćanje namirenja obveza prema radnicima.

Po podacima HFP-a, lanjski gubitak PIK-a Vrbovec iznosio je 123 milijuna kuna, a ukupne obveze 544 milijuna kuna, dok samo kamate na te obveze iznose 2 milijuna kuna godišnje. Uz to, dug prema 1.400 radnika iznosi više od 11 milijuna kuna (10,30 sati, Zagrebačka 148, Vrbovec).

ZAGREB - Prva međunarodna konferencija o hrvatskom tržištu nekretnina, na kojoj se očekuje oko 300 sudionika, otvara se u Zagrebu. Na skupu će 44 predavača, od čega četvrtina stranih, izlagati o općem stanju na hrvatskom tržištu nekretnina, tržištu u srednjoj i istočnoj Europi, pravnoj regulaciji područja nekretnina, osiguranju, financiranju, privatizaciji i drugim temama.

Skup će otvoriti ministrica zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Marina Matulović Dropulić, a govorit će i zagrebačka gradonačelnica Vlasta Pavić, predsjednik Udruženja poslovanja nekretninama pri Hrvatskoj gospodarskoj komori Dubravko Ranilović, predsjednik Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) Damir Ostović te mnogi drugi ugledni strani i domaći predavači. Skup organiziraju HFP, Američka trgovačka komora u Hrvatskoj, Austrijski ured za vanjsku trgovinu i tvrtka Filipović - poslovno savjetovanje (9 sati, Hotel Westin Zagreb, Kršnjavoga 1).

ZAGREB - Luksemburška tvrtka Orco group na konferenciji za novinare objavit će detalje svoje obvezujuće ponude za partnerstvo u turističkoj tvrtki Sunčani Hvar.

Za osnivanje Javno-privatnog partnerstva (JPP) u Sunčanom Hvaru Orco group je ponudio ukupno ulaganje u idućih pet godina od 600 milijuna kuna, od čega 300 milijuna kuna za povećanje temeljenog kapitala, a 300 milijuna kuna iz kredita za uređenje objekata. Ponudili su i zadržavanje svih zaposlenih u Sunčanom Hvaru u idućih pet godina, zapošljavanje novih 150 radnika, a 2008. bi dionice Sunčanog Hvara "stavili" na jednu od burzi.

Drugu ponudu HFP-u za Sunčani Hvar uputio je Fond Quaestus iz Zagreba.

Dva su ponuđača trebala prije desetak dana detalje svojih ponuda izložiti na sjednici hvarskog Gradskog vijeća, no to se nije dogodilo jer su predstavnici Orco grupe svoj nedolazak obrazložili službenom spriječenošću (14,00 sati, The Regent Esplanade Hotel, Mihanovićeva 1).

ZAGREB - Nakon sjednice Sektora za trgovinu HGK, na kojoj će se govoriti o aktualnoj problematici u trgovini s posebnim osvrtom na novi Zakon o trgovini, bit će održana konferencija za novinare (12 sati, HGK, Rooseveltov trg 2).

BEČ - Na godišnjoj konferenciji za novinare mobilkom austria grupe bit će predstavljeni poslovni rezultati svih četiriju članica te grupe za 2004., među kojima i rezultati poslovanja hrvatskog VIPneta. Bit će, kako je najavljeno, riječi i o planovima za 2005.

OPATIJA - Na okruglom stolu "Tradicijski i umjetnički obrti", u organizaciji Hrvatske obrtničke komore, razgovarat će se od ulozi tradicijskih i umjetničkih obrta, izradi suvenira u sklopu turističke ponude, poticajima i olakšicama te pravilnicima o tradicijskim i umjetničkim obrtima. Okrugli stol održava se u povodu izložbe hrvatskih suvenira "Kvarner Expo 2005." na kojoj će u hotelu "Kvarner", od 23. do 26. ožujka sudjelovati oko 150 proizvođača suvenira iz Hrvatske (10 sati).

Urednik: Darko Buković

tel: 01/ 4808 680; 4808 607

fax: 01/ 4808 821

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙