FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HFP: sutra u Hvaru predstavljanje obiju ponuda za Sunčani Hvar

ZAGREB, 9. ožujka 2005. (Hina) - Predstavnici luksemburške tvrtke ilanca hotela "Orco Hotel Group" te investicijskog fonda "QuaestusPrivate Eqiuty Partneri" iz Zagreba sutra će u Hvaru predstaviti svojeobvezujuće ponude za osnivanje javno-privatnog partnerstva (JPP) uhotelsko-turističkoj tvrtki Sunčani Hvar, najavljeno je danas izHrvatskog fonda za privatizaciju (HFP).
ZAGREB, 9. ožujka 2005. (Hina) - Predstavnici luksemburške tvrtke i lanca hotela "Orco Hotel Group" te investicijskog fonda "Quaestus Private Eqiuty Partneri" iz Zagreba sutra će u Hvaru predstaviti svoje obvezujuće ponude za osnivanje javno-privatnog partnerstva (JPP) u hotelsko-turističkoj tvrtki Sunčani Hvar, najavljeno je danas iz Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP).

Ova su dva ponuditelja svoje obvezujuće ponude predali u siječnju ove godine, a Upravni odbor HFP-a na svojoj prošlotjednoj sjednici pozvao ih je na poboljšanje ponuda. Konačna odluka o odabiru najpovoljnijeg ponuđača tada je najavljena za oko tri tjedna.

Luksemburška Orco Hotel Group je za osnivanje JPP-a u Sunčanom Hvaru ponudila ukupno ulaganje u idućih pet godina od 600 milijuna kuna, od čega 300 milijuna kuna za povećanje temeljenog kapitala, a 300 milijuna kuna iz kredita za uređenje objekata.

Takvim se ulaganjima nadaju u pet godina steći većinski dionički udjel u Sunčanom Hvaru, od minimalnih 51 posto, a kako su naznačili, nakon toga uopće ne žele izići iz JPP-a budući su hotelski lanac koji Sunčani Hvar u suradnji s gradom Hvarom i državom žele podići na razinu pet zvjezdica.

Ponudili su i zadržavanje svih zaposlenih u Sunčanom Hvaru u idućih pet godina, zapošljavanje novih 150 radnika, a 2008. bi dionice Sunčanog Hvara "stavili" na jednu od burzi.

Fond Quaestus, koji upravlja kapitalom devet hrvatskih kompanija, u svojoj je obvezujućoj ponudi za JPP u Sunčanom Hvaru ponudio 40 milijuna kuna za povećanje temeljnog kapitala te ulaganje od ukupnih 185 milijuna kuna u idućih pet godina.

Kako to ne smatraju dovoljnim za restrukturiranje i obnovu Sunčanog Hvara u ponudi su naznačili da bi u suradnji sa gradom Hvarom i strateškim partnerom investirali još dodatnih 400 milijuna kuna u tri do sedam godina.

Oni bi sve zaposlene zadržali u roku tri godine, u pet godina bi zaposlili 100 novih radnika, a dionice Sunčanog Hvara bi na burzu uvrstili do kraja 2007.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙