FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UO HFP o Sunčanom Hvaru, Jadroplovu, Istri d.d., Slobodnoj...

ZAGREB, 4. ožujka 2005. (Hina) - Hrvatski fond za privatizaciju (HFP)zatražit će od luksemburške Orco Hotel Grupe i zagrebačkog fondaQuaestus poboljšanje njihovih ponuda za osnivanje javno-privatnogpartnerstva u hotelskoj tvrtki Sunčani Hvar, nakon čega bi,najvjerojatnije za tri tjedna, trebala biti donešena konačna odluka oodabiru.
ZAGREB, 4. ožujka 2005. (Hina) - Hrvatski fond za privatizaciju (HFP) zatražit će od luksemburške Orco Hotel Grupe i zagrebačkog fonda Quaestus poboljšanje njihovih ponuda za osnivanje javno-privatnog partnerstva u hotelskoj tvrtki Sunčani Hvar, nakon čega bi, najvjerojatnije za tri tjedna, trebala biti donešena konačna odluka o odabiru.

Odlučio je to na svojoj današnjoj sjednici Upravni odbor HFP-a, koju je prvi puta vodio njegov novi predsjednik Damir Polančec. Njegov, kako je kazao, prvi susret s drugim članovima UO-a je i jedan od razloga što se konačna odluka o odabiru partnera za to JPP nije donijela danas, jer je riječ o kompleksnom procesu i odluku ne želi donositi na brzinu.

Prenio je stav UO HFP-a da su obje ponude kvalitetne, a iako su puno bolje nego one na prijašnjim natječajima, drži da se još mogu poboljšati, posebno u dijelu jamstava za dokapitalizaciju i ulaganja.

Potpredsjednik HFP-a Ivan Gotovac je dodao da će se u iduća dva tjedna održati i prezentacije obiju ponuda u samom Hvaru, kako bi se svi dioničari i partneri u tom procesu (Grad Hvar, Crkva, zaposlenici) upoznali bolje s detaljima ponuda. Pritom dodaje da očekuje i dogovor s Gradom Hvarom oko brojnih neriješenih imovinsko-pravnih pitanja o kojima ovisi i prijenos dionica Gradu, kao i potpisivanje konačnog partnerskog ugovora.

UO HFP odlučio je danas raspisati novi natječaj za Jadroplov, za što je dokumentacija, po riječima Polančeca, već spremna. Na prodaju će, dodao je, biti ponuđeno 65,49 posto Jadroplovovih dionica, po cijeni od 216 kuna po dionici, što je oko 60 posto od nominale.

Odlučeno je da tri ponuditelja za kupnju pulske Istre d.d. u stečaju uđu u uži krug (Hoteli Novi, kompanija Benz i Puljanka) s kojima će se nastaviti razgovori. Konačni odabir očekuje se, kazao je Polančec, na idućoj sjednici UO, koja bi trebala biti za oko tri tjedna.

Na upit o trenutnoj situaciji s Slobodnom Dalmacijom, predsjednik HFP-a Damir Ostović je kazao da sa EPH još nisu došli do konačnog teksta ugovora koji bi se mogao potpisati, ali budući njihovo jamstvo vrijedi do svibnja za to ima još vremena.

Polančec je dodao da je današnja sjednica UO imala 21 točku dnevnog reda te da nije bilo ni predviđeno donošenje "velikih" odluka nego raspravljanje o problematici, što su, kaže, i odradili.

Najavio je da će se sjednice UO-a od sada održavati redovito, u razmaku od najviše tri tjedna.

(Hina) xtam ydb

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙