FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA - GOSPODARSTVO - ZA ČETVRTAK, 10. OŽUJKA

ZAGREB, 10. ožujka 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje začetvrtak, 10. ožujka.
ZAGREB, 10. ožujka 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 10. ožujka.

HVAR - Predstavnici luksemburške tvrtke i lanca hotela "Orco Hotel Group" te investicijskog fonda "Quaestus Private Eqiuty Partneri" iz Zagreba u Hvaru će predstaviti svoje obvezujuće ponude za osnivanje javno-privatnog partnerstva (JPP) u hotelsko-turističkoj tvrtki Sunčani Hvar. Ova su dva ponuditelja svoje obvezujuće ponude predali u siječnju ove godine, a Upravni odbor Hrvatskog fonda za privatizaciju na svojoj prošlotjednoj sjednici pozvao ih je na poboljšanje ponuda. Konačna odluka o odabiru najpovoljnijeg ponuđača tada je najavljena za oko tri tjedna. Prezentacija obvezujućih ponuda u procesu javno-privatnog partnerstva u društvu Sunčani Hvar održat će se u prostorijama gradske vijećnice Grada Hvara, a na predstavljanju će biti predstavnici hvarskog Gradskog vijeća i Poglavarstva, uprave Sunčanog Hvara i predstavnici HFP-a (11 sati).

HANNOVER - U sklopu prvog dana najvećeg svjetskog sajma informacijskih i telekomunikacijskih tehnologija CeBIT 2005, koji se do 16. ožujka održava u Hannoveru, konferenciju za novinare održat će tvrtka T-Mobile International, koja se unutar Deutsche Telekom (DT) Grupe bavi pružanjem usluga mobilne telefonije u više od 25 zemalja svijeta. Ove se godine na CeBIT-u predstavlja više od 6.200 izlagača iz 70-ak zemalja, a organizator, tvrtka Deutsche Messe AG očekuje više od lanjskih gotovo 500 tisuća posjetitelja. Glavne teme ovogodišnjeg CeBIT-a su mrežne konvergencije (povezivanje platformi fiksne i mobilne telefonije te Interneta), nova komunikacija temeljena na 3G tehnologijama, prijenos glasa putem Internet tehnologija te digitalna oprema i sustavi u svakodnevnom životu.

MUENCHEN - Otvaranje 57. Međunarodnog obrtničkog sajma (IHM 2005) u Muenchenu, na kojem će se predstaviti 52 hrvatska obrtnika. To je 13. nastup hrvatskih obrtnika na ovom najvećem obrtničkom sajmu u Europi, koji se odražava do 16. ožujka. Na izložbenoj površini od 278 četvornih metara svoje proizvode i usluge predstavit će izlagači s proizvodima od metala, plastike, drva i kamena, a bit će predstavljeni i umjetnički obrti. Nastup hrvatskih obrtnika na sajmu u Muenchenu organizira Hrvatska obrtnička komora (HOK). Na ovogodišnjem IHM-u 2005 predstavit će se više od 1.700 izlagača iz 47 zemalja.

ZAGREB - Povodom dovršetka kupoprodajnog postupka Nove banke koju je kupila najveća mađarska poslovna banka OTP održat će se konferencija za novinare na kojoj će govoriti predstavnici novih i dosadašnjih vlasnika Nove banke. OTP je za 236 milijuna eura u prosincu prošle godine kupio 95,59 posto dionica Nove banke. OTP je najveća od 40-ak mađarskih banaka i dio je grupacije koja uključuje financijske tvrtke za upravljanje fondovima, osiguravajuće društvo, tvrtku za kreditiranje kupnje automobila, mirovinski fond, leasing društvo te tvrtku za promet nekretninama. U vlasništvu OTP-a su i po jedna banka u Slovačkoj, Bugarskoj i Rumunjskoj (hotel Sheraton u 14 sati).

ZAGREB - Hrvatska stručna udruga za plin u suradnji sa Inom, Rudarsko geološko naftnim fakultetom i Energetskim institutom Hrvoje Požar organizira okrugli stop na temu kretanja u europskoj energetici i refleksima na aktualna zbivanja u hrvatskom energetskom razvoju (Ina-Naftaplin, Šubićeva 29 u 11 sati).

ZAGREB - Na Zagrebačkom velesajmu na konferenciji za novinare bit će predstavljeni "Dani gastronomije i turizma". Pod tim zajedničkim nazivom NA ZV-u će se od 16. do 20. ožujka održati međunarodni sajmovi Vinovita, Loring, Gastroteh, Turizam i Vrt i Dom (Klub izlagača u 11 sati).

ZAGREB - Fizički obim građevinskih radova u Hrvatskoj, temeljen na odrađenim satima radnika na gradilištima, i u prosincu 2004., šesti mjesec zaredom, na godišnjoj razini bilježi pad. Tako su građevinski radovi u prošlogodišnjem prosincu bili za 0,5 posto manji u odnosu na isti mjesec 2003., pokazuju najnoviji podaci Državnog zavoda za statistiku. Takva kretanja rezultirala su i znatno sporijim rastom fizičkog obujma građevinskih radova ukupno u 2004. u odnosu na godinu prije. Tako su građevinski radovi u razdoblju od siječnja do prosinca 2004. u usporedbi s radovima u istom razdoblju godine prije bili veći za samo za 2 posto. U 2003. godini, pak ostvarena je stopa rasta fizičkog obujma građevinskih radova od visokih 22,8 posto, a samo u prosincu te godine od 23,9 posto.

Urednica: Davorka Stanešić

tel. 01/4808 680

fax 01/4808 821

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙