FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: "Večernje Novosti" - Hrvatska u zanosu podrške Gotovini

SCG-Dnevni pregledDP: "Večernje Novosti" - Hrvatska u zanosu podrške Gotovini,(H) - Narastajući pokret za "zaštitu lika i djela" Ante Gotovineuvelike cijepa hrvatsko društvo, pišu u utorak beogradske "VečernjeNovosti" ističući u nadnaslovu i naslovu da je "Hrvatska u zanosupodrške Gotovini", te da Gotovina "dijeli i samu crkvu".
,(H) - Narastajući pokret za "zaštitu lika i djela" Ante Gotovine uvelike cijepa hrvatsko društvo, pišu u utorak beogradske "Večernje Novosti" ističući u nadnaslovu i naslovu da je "Hrvatska u zanosu podrške Gotovini", te da Gotovina "dijeli i samu crkvu".

"Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, je usamljen u nastojanju da crkvu udalji od nacionalističke histerije. Dok Bozanić teži i propovijeda europsku politiku i traži vladavinu prava u Hrvatskoj, njegovi mu biskupi stalno 'podmeću noge' i javno sa propovjednica šire ideje suprotne onima za koja se zalaže umjerena-građanska Hrvatska", piše dopisnik "Večernjih Novosti" iz Zagreba.

U napisu se kaže da je došlo i do podjela u vladajućoj stranci HDZ, pa se navodi kako se "većina članova HDZ-a ne slaže s politikom predsjednika stranke i vlade Ive Sanadera koji sada, pritisnut iz Bruxellesa, sve više optužuje odbjeglog generala za kriminal i pronalazi mu stare grijehe. Međutim, što se on više odriče i blati bivšeg generala, to više raste otpor Sanaderu i podrška Gotovini".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙