FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Beogradski tisak o posjetu Mesića Jeruzalemu

BEOGRAD, 19. ožujka 2005.(Hina) - Beogradske "Večernje novosti" usubotu, pod naslovom "Mesiću zasmetao Jasenovac", objavljuju tekst ukome se kaže da je u Jeruzalemu, na otvaranju Muzeja holokausta, došlo do "posredne polemike" između predsjedavajućeg BiH BorislavaParavca i hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića, a razlog je bio štoje u svom govoru Paravac rekao kako je "u logorima Jasenovac iGradiška ubijeno više stotina tisuća ljudi, najviše Srba, Židova iRoma".
BEOGRAD, 19. ožujka 2005.(Hina) - Beogradske "Večernje novosti" u subotu, pod naslovom "Mesiću zasmetao Jasenovac", objavljuju tekst u kome se kaže da je u Jeruzalemu, na otvaranju Muzeja holokausta, došlo do "posredne polemike" između predsjedavajućeg BiH Borislava Paravca i hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića, a razlog je bio što je u svom govoru Paravac rekao kako je "u logorima Jasenovac i Gradiška ubijeno više stotina tisuća ljudi, najviše Srba, Židova i Roma".

U tekstu se kaže kako se Mesiću to nije svidjelo, pa je novinarima dao izjavu u kojoj navodi kako mu nije jasno što je sve Paravac zbrojio: "Vjerujem da je zbrojio i sve žrtve Srba u Srbiji tijekom cijelog Drugog svjetskog rata. A, kada je već spominjao žrtve nije smio preskočiti Srebrenicu".

U tekstu se dodaje kako je "izgleda Mesić više reagirao na drugi dio Paravčevog izlaganja u kome se kaže da narodi nad kojim je izvršen genocid trebaju naučiti važnu lekciju iz odnosa koje židovski narod ima prema holokaustu, a to je sjećanje na stradale, jer tko zatvara oči nad prošlošću uglavnom je slijep za budućnost što pokazuju posljednja događanja na Balkanu, jer istina o Jasenovcu nikada nije adekvatno tretirana, a i danas postoji otvoreno poricanje genocida i holokausta u toj tvornici smrti".

"Ta se istina treba prenijeti mlađim generacijama na takav način da se zlo više nikada ne ponovi", kaže se na kraju tog teksta u "Večernjim novostima".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙